El Consell Comarcal contracta 24 persones en el marc del programa Treball i Formació

Dimarts, 15 de desembre de 2020 a les 09:00
  • Realitzen tasques a 12 municipis, el Consorci de Residus i el propi Consell Comarcal.

El Consell Comarcal ha contractat 24  persones en el marc del programa Treball i Formació,  un programa que busca facilitar la inserció laboral mitjançant la formació i el treball.

Les persones contractades estaven inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades a partir del 16 de març de 2020 i també hi ha una línia específica per a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts.

Preferiblement es dirigeix a persones més grans de 45 anys i/o que tinguin reconegut oficialment un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i els ajuntaments dels municipis on presten el servei.

En total s’han fet 24 contractes de 9 mesos i s’estan incorporant a treballar entre el 18 de novembre i aquesta setmana. Les persones contractades tenen diferents perfils: en educació social, treball social, formació, matemàtiques, neteja, agents en civisme, cos administratiu i psicologia.

Les tasques que desenvolupen són: suport telemàtic als infants per seguir amb aprofitament el curs escolar, reforç de l’equip de Serveis Socials per tal de de donar resposta de manera eficient i garantir els drets de les persones de col·lectius més vulnerables, gestionar l’acumulació de tràmits provocats per l’estat d’alarma, capacitar les persones per saber fer les seves gestions telemàticament de manera autònoma, analitzar l’impacte de la COVID-19 en les sol·licituds de serveis de la ciutadania per fer una anàlisi o estudi de l’evolució de les demandes de serveis dels ciutadans en situació de COVID-19 i/o post COVID-19, reforçar la neteja dels espais públics d’atenció als ciutadans per garantir l’estat d’higiene òptim i evitar els possibles contagis de la COVID-19, promoure la convivència, reforçar servei d’atenció a la ciutadania als serveis públics, donar suport als serveis administratius municipals per gestionar el volum de feina generat arran de l’estat d’alarma provocat per la COVID-19, suport psicològic a les persones que han patit COVID-19 i la seva vida ha resultat afectada i suport psicològic a les famílies que han perdut algun familiar arran de la COVID-19 per tal de fer un acompanyament en el procés d’acceptació i dol.

Tots els treballadors i treballadores rebran 60 hores de formació en intel·ligència emocional i treball en equip.

Els treballadors i treballadores contractats realitzen les seves tasques als municipis de Cardedeu, Figaró-Montmany, la Roca del Vallès, Llinars del Vallès, Martorelles,  Montmeló, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Sta. Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes, Vilanova del Vallès, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i al propi Consell Comarcal.

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 12:47