El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Llinars del Vallès lliuren un nou certificat de primera acollida a la comarca

Dijous, 19 de maig de 2022
  • El va rebre Sergio Gustavo Urquiza, originari de l'Uruguai.

Aquesta setmana s'ha fet l'acte oficial d’entrega d'un nou certificat d’acollida a la comarca, en aquest cas, al municipi de Llinars del Vallès.

L’entrega del certificat ha estat a càrrec de l’alcalde Martí Pujol, la coordinadora de Serveis Socials de l'Ajuntament, Conxi Morillas i, per part del Consell Comarcal, ha estat present la tècnica auxiliar d’acollida, Esther Valencia. 

En aquest acte, s'ha fet l’entrega del certificat a Sergio Gustavo Urquiza Grillo, originari d'Uruguai, per haver finalitzat tot l’itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida. L'acte també ha servit per reconèixer l’esforç del veí en seguir aquest itinerari i la voluntat per integrar-se socialment en el territori.

El certificat l'atorga la Generalitat de Catalunya i es tracta d'un document amb eficàcia jurídica i valor probatori que és d’utilitat en els processos d’estrangeria (arrelament social, modificació i/o renovació d’autoritzacions de residència) o d’adquisició de la nacionalitat, entre d’altres. Aquest mateix certificat pot ser d’utilitat per demostrar la formació i experiència a l’hora de buscar feina.

Hem aprofitat aquest acte, per conèixer una mica més al Sergio:

  • Quant temps fa que vius a Llinars del Vallès i com el vas conèixer?

Vaig arribar a principis de gener del 2020. Vaig venir per retrobar-me amb una persona que feia 34 anys que no veia. Principalment vaig venir per amor.

  • Com et sents vivint en aquest municipi i què és el que més t’agrada?

Em sento molt ben acollit. M’agrada molt el municipi ja que és molt tranquil. Fins i tot he fet coses que fins ara no havia fet, com voluntariat a Caritas i Creu Roja. He descobert el senderisme i fins i tot he fet el Camí de Santiago. M’he sentit molt integrat a Llinars i a Catalunya en general.

  • De tot l’itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida què és el que més t’ha agradat?

Em va agradar molt el Mòdul C de “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic“, ja que és molt interessant pel grup on em moc ara. També, m’agradaria remarcar la importància de l’aprenentatge del català que també m’ha agradat molt i li he pogut treure profit en el meu dia a dia.

  • Recomanaries aquest Servei a persones nouvingudes?

Clar que sí, perquè et fa moure’t i fer-te visible i aquest servei és una bona oportunitat per aconseguir-ho, i de forma gratuïta. També és una forma de poder facilitar la integració.  

Per obtenir el certificat, es pot accedir al Servei Comarcal als mateixos ajuntaments, a través de les oficines gestores del padró municipal, les oficines d’atenció ciutadana (OAC) i els serveis bàsics d’atenció social, que deriven la persona al Consell Comarcal.

La durada aproximada per realitzar tots els mòduls formatius sol ser d’un any i mig o dos anys, depenent de les circumstàncies personals i el temps que la persona usuària pugui dedicar a realitzar els diferents mòduls.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls formatius: mòdul A: 90 hores per aprendre català, mòdul B: 15 hores sobre coneixements laborals i mòdul C: 15 hores sobre coneixements de la societat i cultura catalana i el seu marc jurídic.

El Servei de Primera Acollida s’ofereix a aquells municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca que no disposen d’un Servei de Primera Acollida propi. En total, dona servei a 27 municipis.

 

Darrera actualització: 19.05.2022 | 14:44