El Consell Comarcal organitza dues sessions divulgatives sobre la factura electrònica

Dilluns, 2 de desembre de 2013

Les jornades d'e-FACT "Facturació Electrònica" va comptar amb la participació de sis empreses el passat dilluns 25 de novembre, i d'una treintena de professionals d'ajuntaments de la comarca i d'altres consells comarcals el divendres 29.

Francesc Aragón, interventor del Consell Comarcal del Vallès Oriental i de l'Ajuntament de Granollers, va explicar les eines que disposen les empreses per a generar factures electròniques, entre les quals va destacar el programari Facturae, del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, que es recomana per aquelles PIMES que disposin de personal qualificat per a la seva utilització. D'altra banda, per aquelles PIMES i autònoms que vulguin generar fàcilment factures electròniques i fer-les arribar als seus clients, es recomanen les aplicacions web que permeten fer-ho, com són: b2brouter.net, hazteunafacturae.com i d'altres petites aplicacions que es poden descarregar per integrar-se amb programari propietari com Microsoft Office.

Beatriu Tudel, cap de projectes del servei eFACT del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), va parlar sobre les línees de treball del Consorci, les mesures per fomentar l'ús de les factures electròniques i la implantació d'un model comú per a unificar les formes de funcionament de les administracions i dels proveïdors.

El Consell Comarcal té entre els seus objectius de treball potenciar l'ús intensiu de les tecnologies de la informació i comunicació. Amb aquesta idea i per tal de reduir costos, agilitzar la gestió de processos i temps administratius, augmentar la seguretat i millorar la qualitat de serveis, ha començat a generalitzar la factura electrónica en el seu funcionament intern.

Des del Consell Comarcal s'està treballant per dinamitzar els serveis d'administració electrònica per tal de facilitar a la ciutadania del Vallès Oriental la realització dels tràmits, d'una forma àgil i propera.

Darrera actualització: 2.12.2013 | 14:21