El Consell Comarcal presentarà la campanya "No maltractis el reflex del teu futur" elaborada amb l'Institut Pla Marcell

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 13:00
  • El 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans.

El proper 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’abús i els maltractaments a les persones grans. El Consell Comarcal del Vallès Oriental, un any més, vol mostrar el seu rebuig contra qualsevol forma de violència, i en aquesta ocasió, contra la que s’exerceix cap a les persones grans.

Enguany, l’alumnat de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu i membres del Consell de la Gent Gran del Vallès Oriental han elaborat la campanya “No maltractis el reflex del teu futur”. Aquesta acció intergeneracional pretén sensibilitzar, conscienciar i prevenir la població sobre els maltractaments a les persones grans.

Al llarg del mes de maig, alumnat d’Integració Social i membres del Consell de la Gent Gran han entrevistat aleatòriament  50 persones a peu de carrer per tal de conèixer quina informació hi ha sobre aquest tipus de violència tan ocult i silenciat. Les entrevistes han estat gravades a diversos municipis de la comarca.

Com a resultat de les entrevistes s’ha creat un vídeo que es presentarà el dia 16 de juny a les 10h, a la Tèxtil Rase de Cardedeu (C. Llinars, 66).

La presentació és oberta i es pot confirmar assistència en aquest enllaç: confirmació assistència

Campanya PROU

La campanya “PROU”, impulsada l’any 2021 amb la Xarxa de Comarques per l’Envelliment, continua amb el compromís de crear consciència social sobre la realitat que viuen moltes persones grans arreu del món.

Aquest any el Consell Comarcal s'ha unit a la majoria de comarques catalanes per dir "PROU!" i enviar un missatge ferm i contundent: prou a la manca de respecte, prou a les humiliacions, PROU a maltractar les persones grans!!

Des del Consell Comarcal es vol agrair a totes les persones dels diferents municipis de la comarca que han participat en aquesta acció, a la Comissió Permanent del Consell de la Gent Gran, i els ajuntaments que s’han implicat en la campanya: Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, la Llagosta, Martorelles, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Lliçà de Vall, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilanova del Vallès.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 13:43