El Consell Comarcal proposa la convocatòria d’una Junta comarcal de seguretat

Dimecres, 22 de setembre de 2021
  • S’ha tractat en el transcurs del Consell d’Alcaldies, celebrat aquest matí.  

El Consell Comarcal ha proposat convocar una Junta comarcal de seguretat amb el Departament d’Interior amb la voluntat que esdevingui un espai de trobada estable entre la conselleria i els ajuntaments de la comarca “per expressar els diferents problemes que tenim al territori i buscar solucions”, segons ha anunciat el president Emilio Cordero en el transcurs del Consell d’Alcaldies, celebrat aquest matí de forma telemàtica.

Cordero s’ha referit a situacions que es donen com els botellots “un tema problemàtic d’àmbit territorial”, ha comentat. “La pandèmia ens ha ensenyat que hem d’anar de la mà”, ha afegit. Amb aquest objectiu, s’ha demanat una reunió amb la conselleria d’Interior, una petició que també s’ha compromès a gestionar el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, que ha participat en la trobada de forma presencial a la seu del Consell Comarcal.

Morral s’ha presentat als alcaldes i alcaldesses i ha explicat les funcions i el Pla de treball de la delegació que, en bona mesura, posa en valor una metodologia de treball entre ens locals i el Govern de la Generalitat amb un treball cooperatiu i des d’una mirada interdepartamental, segons ha dit, i ha posat com a exemple que “els botellots no són un tema estrictament de seguretat pública sinó que calen altres mirades”, ha dit.

Correus

El Consell d’Alcaldies també ha tractat sobre els problemes que s’havien detectat al Servei de Correus i els passos que s’han fet des del Consell Comarcal i els primers resultats obtinguts.  “Tenim inputs que estan fent allò que ens van dir”, ha comentat el president Cordero, i ja hi ha ajuntaments amb qui Correus ha contactat per treballar les queixes del territori. “No és cap crítica cap a Correus, sinó el que volem és una millora, i penso que s’han posat les piles per poder donar un bon servei”, ha afegit.

Situació epidemiològica

En la trobada ha participat, també, el director del sector sanitari del Vallès Oriental, Joan Parellada, que ha posat al dia als alcaldes i alcaldesses sobre la situació epidemiològica a la comarca, així com el ritme de vacunació.

Segons ha comentat “estem en clara davallada de la cinquena onada”, amb una taxa de reproducció de 0,76 i risc de rebrot de 53, unes xifres per sota de la mitjana catalana. La darrera setmana hi ha hagut 121 cassos i hi ha 17 pacients als hospitals del territori, ha comentat, i segons ha afegit, això permet que des de fa dues setmanes els hospitals programen intervencions i proves amb normalitat. L’atenció primària també s’ha vist descarregada, segons ha destacat.

Pel que fa al percentatge de vacunats, Parellada ha explicat que es troba en el 81,7 dels majors  de 12 anys i  83,1 dels majors  de 16, per sobre dels percentatges mitjans de Catalunya. Ha comentat, però, que encara s’està per sota del 65% en  la franja de 12-15 i de 20-35. I ha anunciat que esperen acabar aquesta setmana la vacunació de la tercera dosi a residències.

Parellada ha anunciat un canvi d'estratègia en la vacunació, amb l’ajut dels ajuntaments,  per arribar als llocs o col·lectius amb menys predisposició a vacunar-se.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 18:03