El Consell Comarcal recull el guardó del Segell Infoparticipa 2019 a la transparència informativa

Dimarts, 22 de setembre de 2020
  • L’acte es va celebrar a l’edifici del Rectorat del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El gerent del Consell Comarcal, Ignasi Valls, va recollir ahir a la tarda el guardó del Segell Infoparticipa 2019 a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local.

La cerimònia de la setena edició del Segell Infoparticipa, que s’havia ajornat uns mesos a causa de la situació sanitària, es va celebrar a la sala d’actes de l’edifici del Rectoral de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser presidit per la rectora de la UAB, Margarida Arboix.

El Consell Comarcal va obtenir el Segell amb una puntuació del 86,67% dels 45 indicadors que s’avaluen en el cas dels consells comarcals, i ha estat un dels sis consells comarcals que l’han obtingut enguany. També han obtingut la distinció 113 ajuntaments i tres diputacions de Catalunya.

“La transparència i la informació d’una forma clara ha de ser un element clau per poder arribar als nostres ciutadans i des del Consell Comarcal ens auto exigim cada dia aquest treball, per estar a l’alçada i poder informar a la nostra ciutadania amb transparència i amb eficàcia”, valora el conseller de Societat del Coneixement i Transparència, Emilio Cordero.

El projecte Infoparticipa es gestiona des del nou grup ComSET (Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) i és fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural Pública (LPCCP) i PubliRadio. El seu principal objectiu continua sent col•laborar en la implementació de la Llei de Transparència i en la millora permanent dels continguts que s’ofereixen a la ciutadania.

També es pretén ajudar a assolir una major eficàcia i eficiència comunicativa a partir de fer un seguiment continuat de les informacions publicades als webs institucionals de les diferents administracions d’àmbit local, comarcal o provincial per avançar en una millor comprensió de la informació que es publica en obert i en format reutilitzable.

L’informe s’ha elaborat amb dades de les avaluacions realitzades des de finals de desembre de 2019 fins el 10 de març de 2020. Les dades corresponen a la 7a onada realitzada dels 947 ajuntaments de Catalunya; la 5a onada d’avaluacions als 41 consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran. I la 4a onada als webs de les 4 Diputacions catalanes i hi consten al Mapa Infoparticipa.

Els indicadors que s’utilitzen per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a qüestions com la informació dels representants polítics, de la gestió dels recursos i econòmics, eines per a la participació ciutadana, informació sobre retribucions dels càrrecs electes, declaracions de béns i activitats dels càrrecs electes, retribucions i currículums dels càrrecs de confiança i el personal directiu, i explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:39