El Consell Comarcal revalida el Segell Infoparticipa a la transparència i qualitat en la comunicació pública

Dimecres, 10 d’abril de 2024

Enguany, el Consell Comarcal ha assolit el 98% dels indicadors i ha guanyat el Premi Extraordinari en la redacció de notícies

Aquest dimarts, el Consell Comarcal ha rebut el Segell Infoparticipa 2023 a la transparència i la qualitat de la informació de les pàgines web de les administracions locals en l’acte celebrat al rectorat de la UAB.

Enguany, el Consell Comarcal ha assolit el 98% dels indicadors. El segell l’han aconseguit 129 institucions catalanes: 116 ajuntaments, 10 consells comarcals i 3 diputacions, dels quals 17 ajuntaments i 1 consell comarcal han assolit el 100%. A més, en aquesta edició, ha rebut el Premi Extraordinari a la qualitat en la redacció de notícies. 

El Segell Infoparticipa a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB - a través del Consell Certificador del Grup de Recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET)-, com un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya. L'objectiu és col·laborar en la implementació de la Llei de Transparència i en la millora permanent dels continguts que s'ofereixen per i amb la ciutadania. 

Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la comarca i la gestió dels recursos col·lectius, i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana. I es distingeixen 2 tipus de criteris de validació: informació, temàtica, contingut, comprensió i representació gràfica i ubicació o espai de la web on ha d'aparèixer.

Els resultats de l'anàlisi s'introdueixen a la plataforma MAPA INFOPARTICIPA mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats geo-referenciats en un GoogleMap, amb el percentatge que ha assolit cada web.

Aquesta ha estat la 11 edició per als ajuntaments, la 9ª per als consells comarcals i la 8ª per a les diputacions.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 14:53