El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental es reuneix per tractar sobre el retorn al curs escolar

Dimecres, 26 d’agost de 2020
  • S’incideix en què les escoles són segures i han d’obrir per assegurar el futur  dels escolars i de la societat.
  • S’insisteix en la responsabilitat de tots per complir les mesures de prevenció i reduir la propagació.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquesta tarda de manera extraordinària per tractar sobre el retorn al curs escolar i la situació de la pandèmia a la comarca.

La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, i la secretària general d’Educació, Núria Cuenca.

En el transcurs de la reunió els representants municipals han traslladat la preocupació que hi ha sobre l’inici del curs escolar i també sobre la situació dels rebrots al Vallès Oriental central, concretament a Granollers, les Franqueses i Canovelles i és per això que el president del Consell Comarcal i alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, ha demanat que duran aquest 15 dies es redueixi l’activitat social i familiar.

Els alcaldes de les tres poblacions afectades han demanat a la Generalitat directrius clares pel que fa als mercats no sedentaris i més suport dels mossos d’esquadra per ajudar a controlar la gent que no compleix les mesures de prevenció. “Tot i ser poca la població incívica, un 3-4% de 100.000 habitants que tenim les tres poblacions, en són moltes persones, tot i que també hem de felicitar aquest 96-97%  de gent que fa les coses ben fetes”, ha comentat Colomé.

En el transcurs de la reunió s’ha insistit en què el focus important de contagis s’està produint a les reunions socials i familiars. Sobre aquest aspecte, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha comentat que “els àmbits socials i sobretot familiars són àmbits de confiança on relaxem les mesures, i és on veiem que la transmissió s’incrementa, per tant hem de fer al revés, reduir aquesta relació el màxim que puguem i les trobades el més petites possibles i mantenir les mesures de prevenció de distància, mascareta i higiene de mans”.

 

Escoles segures

Els responsables de la Generalitat han traslladat als responsables municipals els protocols establerts en el curs escolar i el procediment a seguir davant els possibles contagis que es vagin produint, amb una relació molt estreta entre Educació i Salut per aplicar els protocols de forma àgil i ràpida, com també la formació que es farà als responsables dels centres educatius als docents i a les famílies.

Des de la Generalitat s’insisteix en la necessitat d’obrir les escoles com a element essencial per garantir la cohesió social i l’equitat en la societat “No ens podem tornar a permetre tancar les escoles perquè estem posant en joc el progrés social dels nostres infants i, per tant, de la nostra societat i el desenvolupament personal dels nostres alumnes” ha insistit la secretària d’Educació, Núria Cuenca. Els representants de la Generalitat han traslladat als alcaldes i alcaldesses que els menors s’infecten poc i són poc transmissors del virus i per tant les escoles no són un focus de contagi i són segures. “Si hi ha algun tipus de contagi a les escoles, en la majoria dels casos vindrà de fora perquè la persona adulta l’introdueix” ha comentat Cuenca, que ha insistit en què “l’afectació que els adults podem produir en les escoles pel fet de no aplicar bé les nostres mesures de seguretat és molta perquè els perjudiquem el seu nivell d’aprenentatge perquè afectarem l’activitat escolar”.    

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé ha comentat que “en aquests moments complicats que estem vivint no hi ha d’haver cap color polític i hem de remar tots cap a una mateixa direcció”. “Algú ha de prendre decisions, en aquest cas els experts de la Generalitat, i nosaltres podem estar més o menys d’acord i si no hi estem ja les discutirem, però el missatge que hem de donar a la ciutadania ha de ser  únic perquè, si no, no ens en sortirem”, ha comentat.  

 

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:33