El mes d’agost, la xifra d’EROs al Vallès Oriental ha experimentat una important frenada

Dijous, 22 de setembre de 2022 a les 09:00
  • Nota d'activitat econòmica referida als EROs d’agost de 2022 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

El mes d’agost s’ha apreciat una frenada important de la xifra d’EROs al Vallès Oriental i s’han registrat només 2 expedients de regulació més, una xifra molt més baixa que els mesos anteriors. Els expedients han afectat a 15 treballadors. Són dades corresponents a la nota informativa elaborada per l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb les dades facilitades per l’Observatori del Treball de la Generalitat de Catalunya.

Respecte a les comarques metropolitanes veïnes, les dades indiquen que el Vallès Oriental es manté com la quarta comarca pel que fa al nombre d’EROs, tot i que aquest mes d’agost segueix registrant xifres molt allunyades de les comarques que pateixen una major incidència en termes d’EROS, com ara el Barcelonès (que n’ha registrat 22) o el Vallès Occidental (10). A totes les comarques, el volum d’expedients de regulació va a la baixa, amb xifres pràcticament irrellevants durant aquest darrer mes i molt inferiors a les registrades l’any 2021.

La incidència dels expedients des de principis d’any ha afectat d’una manera especial als municipis Les Franqueses del Vallès, Granollers, La Garriga, Cardedeu, Llinars del Vallès o Mollet del Vallès. En tots els casos, la major part dels expedients de regulació registrats pertanyen al sector de la indústria manufacturera.

Pel que fa a l’afectació d’aquests expedients per activitats econòmiques, la indústria manufacturera de forma ben clara seguida, tot i que a distància, per  l’hostaleria, les activitats professionals i tècniques, el comerç al major i al detall així com la construcció acumulen el major percentatge d’EROs des de principis d’any.

Darrera actualització: 22.09.2022 | 09:41