El mes de febrer tanca mantenint el creixement de la contractació indefinida

Dilluns, 6 de març de 2023
  • Avanç de dades de contractació de febrer 2023 de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

Durant el febrer s’han formalitzat a la comarca 8.909 contractes, una xifra que, tot i ser inferior a la registrada fa un mes (9.985 contractes totals) i la de fa un any (11.561 contractes), és significativa, ja que es manté, tot i que de forma més moderada, el creixement de la contractació indefinida, segons avança l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.

L’augment de la contractació indefinida ha estat de gairebé un 30% respecte al total de contractes indefinits registrats ara fa un any: així, aquest mes de febrer s’han registrat 3.701 contractes indefinits, una xifra superior als 2.911 contractes indefinits que es van registrar el febrer de 2022: per tant, aquest darrer mes s’han registrat 790 contractes indefinits més que al febrer de l’any passat.

Les dones concentren el 48% de la contractació, és a dir, un total de 4.268 contractes, xifra lleugerament inferior a la que es registrava fa un any. Percentualment, però, les dones guanyen pes respecte al total de contractes, ja que els homes han registrat una major pèrdua de contractes: la contractació masculina s’ha reduït un 24% i la femenina poc més del 21%.

El descens de la contractació de febrer es vincula, un cop més, a la caiguda de la contractació temporal, que s’ha reduït un 39% respecte l’any anterior i un 15% respecte gener de 2023. Aquest descens de la contractació temporal fa que es registri un dels majors creixements de la contractació indefinida en un mes de febrer; així, el percentatge de contractes indefinits ha passat a suposar el 41%, per damunt del 24% que suposava fa un any. Això fa que la temporalitat suposi poc més del 58%, molt per sota del que es registrava l’any anterior, on la contractació temporal suposava 3 de cada 4 del total de contractes de  la comarca.

Pel que fa a les activitats econòmiques, al Vallès Oriental la contractació ha crescut sobretot en quatre àmbits: aigua, sanejament i gestió de residus, informació i comunicacions, administració  pública, defensa i SS obligatòria i altres serveis. I en àmbits com la construcció i altres activitats de serveis (com educació, comerç al detall, transport i hosteleria ha crescut la xifra de contractes indefinits, i reduït la xifra de contractes temporals respecte l’any passat)

A Catalunya, durant el mes de febrer s’han signat 184.524 contractes laborals, dels quals el 44,4% han estat indefinits (81.938), mantenint la mateixa proporció que en el mes de gener, i el 55,6%, temporals (102.856). Es tracta de la xifra més elevada de contractes indefinits en un mes de febrer de la sèrie històrica, i la més baixa de contractació temporal.

 

Darrera actualització: 6.03.2023 | 14:26