El mes de març tanca amb una lleugera caiguda de les xifres d’atur

Dimecres, 7 d'abril de 2021 a les 12:00
  • Avanç de dades d’atur de l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental.

Aquest mes de març ha finalitzat amb un descens de les xifres d’atur. Un any després de l’inici de la pandèmia, ens trobem en un context d’atur encara molt elevat i superior al d’anys anteriors, amb un total de  persones  apuntades a les oficines de Treball de 26.606 persones, 138 persones menys que el mes de febrer passat i un descens relatiu del 0,50%, lleugerament inferior al registrat al conjunt de Catalunya, que ha estat de l'1,2%.

Respecte al mes de març de 2020, l’atur ha augmentat en 3.793 persones i en termes relatius suposa un increment del 16%, percentatge un xic inferior al que veiem en els darrers mesos.

En general, el mes de març és un mes en el qual tradicionalment es registren descensos intermensuals de l’atur, amb la clara excepció del març passat, quan l’impacte de la Covid19 a mitjans de mes va suposar la paralització de bona part de l’activitat econòmica derivada de les mesures establertes per fer front a la pandèmia. Enguany veiem certa millora de les xifres, que podem vincular al context de relaxament de les mesures restrictives i el període de Setmana Santa, que ha suposat certa recuperació d’activitats en sectors més vinculats a l’hostaleria, comerç, etc.

L’atur registrat a les oficines de Treball de Catalunya en acabar el mes de març s’ha situat en 505.900 persones, xifra que suposa un descens de 6.390 persones respecte del febrer. Tot i aquesta disminució, el nombre de persones aturades és el més elevat en un mes de març des de l’any 2017, i ens hem de remuntar als anys  2015 i anteriors per tenir xifres d’atur més elevades que les actuals.

Darrera actualització: 07.04.2021 | 12:43