El portal web de la Fira Guia’t rep prop de 3.500 visites en un mes

Dimarts, 30 de març de 2021 a les 09:00
  • El web de la Fira estarà actiu fins a finals del curs escolar.

La web firaguiat.vallesoriental.cat/ ha rebut 3.486 visites els darrers 30 dies (dades estretes de 26 de març).

La fórmula de Fira virtual -aquest ha estat el segon any en què la Fira Guia’t s’ha fet de forma telemàtica a causa de la situació de pandèmia-, s’ha consolidat com una alternativa molt útil per donar sortida als reptes que representa aquesta fira d’orientació, donat l’important increment d’usuaris i usuàries que han utilitzat el format telemàtic en aquesta segona edició virtual.

Només la setmana de la XII edició de la Fira -es va celebrar entre el 22 i el 26 de març-, la web va rebre  1.752 visites.  Destaca també la important assistència a les xerrades virtuals destinades a joves, famílies i professionals: 2.461 persones s’hi van connectar.

Aquest any, de forma prèvia a la Fira, una vintena de professionals de l’orientació acadèmica de la comarca ja van oferir orientació a les persones joves que no saben què volen estudiar més enllà de l’ESO i que tenen dubtes en el seu procés de decisió. Destaca que se n’han sol·licitat 115 orientacions personalitzades i és per això que encara s’està fent l’atenció.

El conseller de Serveis Personals, Marc Uriach, valora molt positivament l’edició d’enguany de la Fira Guia’t en format virtual “La Fira d’enguany, de nou, s’ha celebrat de forma virtual com ja vàrem fer l’any passat. Les circumstàncies de la situació han fet que s’hagi d’adoptar aquesta fórmula per arribar als i les  joves i les xifres demostren el gran èxit de participació”, ha comentat, i ha afegit que “aquesta XII edició ha comptat, entre d’altres activitats, amb xerrades destinades al jovent, famílies i professionals i els participants s’han pogut connectar en els espais interactius dels centres per resoldre dubtes, així com rebre orientació personalitzada. Durant aquesta situació excepcional s’ha donat l’oportunitat al jovent d’accedir a una informació per tal d’ajudar en la  presa de decisions en una etapa de gran importància de la seva vida”.

Durant aquests dies s’estan penjant els vídeos de les xerrades al web per a què qui vulgui encara pugui consultar-los. Estaran disponibles fins al final del curs acadèmic.

La Fira Guia’t és una fira d’orientació acadèmica on es mostra la formació professionalitzadora que les persones joves poden trobar a la comarca o a l’entorn proper. Està adreçada especialment a joves estudiants de 4t d’ESO i també a persones que no acrediten i/o abandonen els estudis, i aquelles que no tenen clar quin itinerari formatiu seguir un cop superada l’ESO.

La  Fira és fruit del treball que es fa des de la Xarxa de Transició Escola Treball (Xarxa TET) de la comarca, de la qual formen part una vintena d’ens locals, està coorganitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Granollers i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Direcció General de Joventut.

Darrera actualització: 13.09.2021 | 11:23