El president de la Diputació de Barcelona visita el Consell Comarcal del Vallès Oriental per presentar el nou catàleg de serveis

Dimecres, 12 de març de 2014 a les 16:37

Alcaldes, regidors i responsables municipals de la comarca del Vallès Oriental van assistir ahir a la tarda al Consell Comarcal a la sessió informativa, organitzada per la Diputació de Barcelona, destinada a donar a conèixer el Catàleg de Serveis 2014 així com les inversions realitzades a la comarca a través dels diferents instruments de concertació del pla "Xarxa de governs locals 2012-2015". El president, Salvador Esteve acompanyat pel president del Consell Comarcal, José Orive i el vicepresident tercer i responsable de Cooperació Local, Joaquim Ferrer, van explicar-ne les principals novetats.

"Aquest nou Catàleg de serveis 2014 optimitza les línies d'assistència als governs locals i posa al seu abast 53,9 MEUR repartits en 217 recursos que volen donar resposta a les necessitats actuals", va explicar el president durant la presentació del Catàleg i el conjunt d'instruments que la corporació posa al servei dels ens locals perquè aquests puguin continuar prestant serveis als ciutadans. Per la seva part el president del Consell Comarcal va destacar la presència ahir al Consell Comarcal de “representants de 3 administracions locals que són exemple de treball conjunt i col·laboració” i va referir-se a “una col·laboració i treball conjunt amb la qual el Govern Central amb l’aprovació de LRSAL vol acabar”.

Pel que fa als governs locals de la comarca del Vallès Oriental, aquests han rebut 74,86 MEUR en inversions al territori pactades a través dels diferents instruments de concertació del pla "Xarxa de governs locals 2012-2015" i altres instruments de suport. A través de les meses de concertació, el catàleg de serveis i els programes complementaris com el d'urgència social o suport a l'economia productiva local, la Diputació procura que els municipis i els consells comarcals puguin prestar els serveis locals. En aquest sentit, el vicepresident tercer ha explicat que "hem treballat per buscar totes aquelles fórmules que legalment ens permeten ajudar els municipis perquè són la nostra prioritat i tots els instruments que posem a la seva disposició han nascut amb aquest esperit".

A partir de l'oferta prevista al Catàleg, els ens locals presenten les corresponents sol·licituds, que es valoren tècnicament i, amb posterioritat, es procedeix a la concessió dels ajuts, amb caràcter general, en funció de la qualitat tècnica dels projectes locals i de la disponibilitat de recursos amb què compta la Diputació. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el 20 de març de 2014, en el cas d'ajuts econòmics; els recursos tècnics i materials tenen tres terminis de sol·licitud: el mateix 20 de març de 2014, el 30 d'octubre de 2014 i el 31 de desembre de 2014.

Darrera actualització: 12.03.2014 | 17:05