El Vallès Oriental participa a la 10ª edició de Benvinguts a Pagès amb 6 experiències rurals

Dimecres, 24 de setembre de 2025

Enguany, la festa celebra una dècada com a oportunitat d’apropar als veïns i veïnes el sector primari a través de visites guiades a pagès arreu de Catalunya.  

Benvinguts a Pagès La Festa obrirà les portes el primer cap de setmana d’octubre amb més de 300 experiències a explotacions rurals, ramaderes i pesqueres, així com allotjaments rurals i petits elaboradors del territori.  

En el Vallès Oriental, el cap de setmana a pagès proposa una experiència agroturística de proximitat per descobrir el dia a dia dels pagesos i pageses vallesans, així com la seva gastronomia i tradició. Les activitats seran el 4 i 5 d’octubre, en horaris de matí i tarda, que a la comarca les coordina el Consell Comarcal. 

La pàgina web benvingutsapages.cat es manté com l’eina de referència per a la consulta dels agents participants i de les activitats programades i permet la reserva prèvia obligatòria per a les visites guiades a les explotacions agroalimentàries.  Les visites tenen un preu de 2,5 euros per a les persones majors de quinze anys, mentre que per als infants i joves són gratuïtes. L’import es destina íntegrament a cobrir part de les despeses que assumeixen els pagesos i pageses per a la preparació de les visites.

Al Vallès Oriental, es podrà visitar Mels dels Erms a Sant Pere de Vilamajor, Can Terrades a Sant Celoni, Mels de Can Monras Nou a Santa Eulàlia de Ronçana. A Lliçà d’Amunt, estarà disponible l’activitat Introducció a la il·lustració científica-botànica i La Masia Can Sunyer obrirà les seves portes per allotjar-se i aprendre sobre la cultura del camp. Per últim, l’espai gastronòmic Tarambana de Cardedeu i el Restaurant Can Noguera de Sant Pere de Vilamajor oferirà un dinar de proximitat.  

Benvinguts a Pagès té presència a les 43 comarques catalanes i és una oferta lúdica,  turística i gastronòmica al voltant del producte i l’àmbit rural que ajuda a desestacionalitzar, a  redistribuir el flux turístic de temporada i a descobrir i donar valor al món de la pagesia.  

Aquestes jornades serveixen per redescobrir on neix tot allò que es menja i conèixer de prop les persones que fan els aliments que arriben a casa. També és una oportunitat per a què les persones participants puguin omplir el rebost comprant directament al productor. 

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de turisme i nombroses entitats i associacions del sector. 

 

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball decent i creixement econòmic", 11 "Ciutats i comunitats sostenibles", 12 "Producció i consum responsable" i 17 "Aliança pels objectius". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS. 

Darrera actualització: 24.09.2025 | 14:08