Els canvis en la legislació de règim local com a conseqüència de l'aprovació de la Llei de racionalització i sostenibilitat Local, tema central del Consell d'Alcaldes

Dijous, 6 de febrer de 2014 a les 09:18

En la sessió del Consell d’Alcaldes del dimecres 5 de febrer a Llinars del Vallès el director de Serveis de Suport a la Coordinació General de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Sabaté, va ser l’encarregat d’analitzar les principals modificacions que experimenta la normativa local com a conseqüència de l’aprovació de LRSAL .

Josep Maria Sabaté va fer una aproximació als principals canvis de la normativa local, destacant que en virtut de la nova norma les entitats locals només podran exercir competències diferents de les pròpies i les atribuïdes per delegació quan no es posi en risc la sostenibilitat financera de la hisenda municipal i fent un repàs de les competències atribuïdes als municipis com a pròpies que en funció de la nova norma.

En finalitzar la sessió, el president del Consell Comarcal, José Orive, va agrair el nivell de concreció de l’exposició del Sr. Sabaté així com la disposició per atendre aspectes concrets exposats pels alcaldes.

Sobre els principals canvis conseqüència de l’aprovació de LRSAL, Orive va dir que ”la majoria estem d’acord en la necessitat de reorganitzar i reflexionar sobre el món local, però aquesta ha de partir de la base que els ens locals són els que estan més ben preparats per oferir serveis de proximitat”.

Amb relació als canvis en la legislació de règim local, els alcaldes i les alcaldesses del Vallès Oriental van aprovar el passat mes d’abril en un Consell d’Alcaldes el contingut d’una moció rebutjant el que en aquell moment era l'Avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local (ARSAL).

Darrera actualització: 06.02.2014 | 09:26