Els punts i oficines d’habitatge de la comarca coincideixen en l’important increment de tràmits d’ajuts al lloguer experimentat l’any passat

Divendres, 3 de febrer de 2023

Una trentena de professionals i electes participen al segon Cafè-Habitatge organitzat pel Consell Comarcal.

Ahir es va celebrar el segon Cafè-Habitatge, una trobada organitzada pel Consell Comarcal d’oficines locals i punts d’habitatge de la comarca per compartir temes comuns, problemes i possibles solucions.

En total, una trentena de persones, tècnics/ques i electes, es van trobar a Can Rajoler, a Parets del Vallès, entre representants de l’Oficina comarcal, les oficines locals de Granollers, Mollet del Vallès, Caldes de Montbui i Parets del Vallès, i els punts  d’habitatge –ajuntaments on el Consell Comarcal té establert convenis de col·laboració- de la Roca del Vallès, Montornès del Vallès, la Llagosta, Lliçà d’Amunt, Montmeló i les Franqueses del Vallès.

A la trobada, totes les persones assistents van coincidir en l’important augment de tràmits d’ajuts al lloguer que han experimentat les oficines i punts durant l’any passat, que en el cas de l’Oficina del Consell Comarcal va ser d’un 54,67% d’increment respecte el 2021. Concretament el 2022 es van tramitar 2.801 ajuts, 990 més que l’any anterior. Aquests ajuts inclouen les subvencions per al pagament ordinaris, els ajuts per al pagament per a persones grans, el Bo de lloguer jove i les prestacions d’especial urgència.

Per altra banda, tothom va mostrar molt interès en conèixer el projecte “Lloguem” de l’Oficina d’habitatge de Mataró, basat en l’economia social i que aporta noves solucions a l’escassedat d’oferta de lloguer assequible, donant una nova vida a habitatges desocupats i fomentant l’accés a l’habitatge a la ciutadania a un preu per sota de mercat. La presentació va anar a càrrec d’Albert Terrones, cap d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró).  

Durant la reunió es va compartir el balanç de les convocatòries dels ajuts a la rehabilitació Next Generation i les experiències de les diferents oficines de la comarca en aquest àmbit.  

La jornada va servir també per inaugurar l’exposició “re-Habilitem”, coorganitzada amb la Diputació de Barcelona i oberta a la ciutadania, on s’explica la utilitat de la rehabilitació dels habitatges, consells per portar-la a terme i els recursos i ajuts disponibles, entre d’altres. 

La trobada va estar presidida pel president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, el conseller d’habitatge i alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado, i el gerent Carles Fernández i el Cap de l'Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, David Mongil.

Darrera actualització: 3.02.2023 | 13:01