En marxa el programa RAIL, que busca recol·locar treballadors/es del sector de l’automoció

Dimecres, 9 de febrer de 2022 a les 11:00
  • S’ofereix assessorament a treballadors/es i empreses, i es prioritzen afectats pel tancament de Nissan.

El Consell Comarcal ha posat en marxa el programa RAIL (Recursos i Accions per a la Inserció Laboral), un Pla de recol·locació de treballadors i treballadores del sector de l’automoció.

El programa RAIL se centra en la cadena de valor de l'Automoció. Per una banda, proporciona acompanyament a les persones treballadores en la cerca o millora d'ocupació i cerca de formació a mida de les seves necessitats, alertes d'ofertes de feina vinculades al seu perfil, assessorament per millorar i adaptar el CV a diferents posicions i també contacte amb empreses de la indústria de l'automoció (i d'altres) de la comarca.

Els perfils de les persones que hi poden optar són diversos: operaris/es d'empreses de components, administratius/ves, perfils tècnics tant de producció com d'oficina tècnica, enginyers/es, etc. Es prioritzaran aquells/es que hagin treballat en empreses vinculades a la cadena de valor de l'automoció i sobretot els/les que s'hagin vist afectats/des pel tancament de Nissan, ja sigui directa o indirectament (en el cas que treballessin en empreses proveïdores de la mateixa)

Per l’altra banda, a les empreses de la comarca que formen part de la cadena de valor de l’automoció, o bé aquelles amb interès en contractar personal amb experiència en aquest sector, se’ls ofereix assessorament i suport en la difusió d’ofertes a cost zero, pre-selecció de candidats/es i derivació d’aquells que s’ajusten al perfil sol·licitat, així com informació constant del talent que es va incorporant al programa RAIL.

També se celebraran jornades d’Speed Dating professional per posar en contacte candidats/es i empreses, i també jornades de Networking on les empreses del territori es puguin conèixer i crear sinergies.

La preinscripció ja és oberta i les places són limitades. Les persones/empreses interessades trobaran més informació al Web del Consell Comarcal i al Web de Granollers Mercat .

El programa el porta  terme Granollers Mercat, a qui s’ha fet un encàrrec de gestió, donada l’experiència adquirida en aquest àmbit amb el programa Vallès Oriental Motor.

El Programa RAIL forma part de les actuacions de suport al sector de l'automoció que el Consell Comarcal està desenvolupant a la comarca, finançades per la Diputació de Barcelona mitjançant el Fons de Prestació de l'Automoció. 

Darrera actualització: 09.02.2022 | 11:51