Es celebra amb èxit la Festa de l'arribada de la mongeta a Mollet del Vallès

Divendres, 20 de desembre de 2013 a les 10:23

La jornada va començar molt d’hora i encara feia fred a Mollet del Vallès. Però els cuiners del col·lectiu CuinaVO hi van posar molta gana i molt esforç i van aconseguir que la Festa de l’Arribada de la mongeta fos un èxit de solidaritat i d’implicació, fent de la mongeta l’autèntic protagonista de l’acte.

Prop de 300 racions de mongetes del ganxet i del carai es van vendre i es va aconseguir recaptar 340€ que aniran destinats a la Marató de TV3, per combatre les malalties degeneratives, amb el suport del Consell Comarcal del Vallès Oriental, de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i de l’organització agrària ASAJA.


El públic de Mollet va tenir l’ocasió de conèixer també la mongeta del carai, una mongeta que antigament es feia a la comarca i que s’està recuperant als horts professionals de la comarca, entre els quals als horts de Gallecs també.
Després de la mongetada popular es va portar a terme una demostració de cuina i una degustació de plats basats en mongetes de varietats antigues recuperades de la comarca. 

Aquest acte, adreçat a representants del món de la gastronomia, va comptar amb la participació d’una quinzena de persones entre ells periodistes, gastroblocaires i gastrònoms que van conèixer de prop les virtuts culinàries d’aquestes varietats recuperades de la ma del col·lectiu CuinaVO. La proposta consistia en la presentació d’una recepta tradicional amb cadascuna de les varietats presentades, seguida per la recreació d’aquesta recepta amb tocs moderns i creatius. 

En total es van tastar deu platets, preparats per nou restaurants del col·lectiu i maridats amb vins de la DO Alella provinents dels Cellers Can Roda, Serralada de Marina i Marqués d’Alella. La proposta gastronòmica presentada, incluia:
- Amanida d’hivern amb mongeta del ganxet, magrana i peus de porc
- Mongetes de la neu amb cloïsses
- Esferificació de mongetes de la neu amb cloïsses
- Mongeta del carai amb botifarra del perol
- Premsat de botifarra del perol i cap i pota amb escuma de mongeta del carai i corn-flakes de mongeta
- Mongeta genoll de crist amb espigalls de col i cansalada
- Crema de mongeta genoll de crist amb espigalls de coll i dues textures de cansalada
- Mongeta rènega negra guisada amb ventre d’ossos, ceba dolça, orellanes i col paperina
- Gelat de mongeta rènega negra amb col saltada sobre galeta de bacó i ceba
- Flam de mongeta del ganxet amb mel i mató i coulis de palosanto


Aquest acte forma part de les accions de promoció dels productes locals del Vallès i de les varietats antigues recuperades que es porten a terme en el marc de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, en la què participa el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Darrera actualització: 20.12.2013 | 10:43