Es convoquen els Premis Eines 2022, per a projectes d’innovació social d’àmbit general, vallesà i local

Divendres, 9 de setembre de 2022 a les 13:00
  • El termini per presentar els projectes finalitza el 26 de setembre.

La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB, ha convocat els Premis eines 2022 als millors projectes de transformació social d’àmbit general, d’àmbit vallesà i d’àmbit local. Els Premis són una iniciativa en col·laboració del CREIS-UAB, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Els Premis eines promouen les activitats de transformació social. Les línies d’actuació dels projectes candidats hauran d’emmarcar-se en almenys un dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Assemblea General de Nacions Unides.

En els casos dels projectes d'àmbit vallesà i local, es distingeixen iniciatives en estat incipient i d'altres de ja consolidades. En la primera edició dels Premis, que va tenir lloc l'any passat, van rebre els guardons cinc projectes compromesos amb la inclusió social i laboral, amb l'agricultura ecològica, amb la distribució sostenible de mercaderies i amb la implicació de les joves en el desenvolupament tecnològic i l'aplicació de les TIC per donar resposta a problemes socials.

Segons les bases dels Premis, els projectes candidats han de tenir l'objectiu social o l'objectiu del bé comú com a raó de ser de l'activitat comercial derivada, i incorporar un alt nivell d'innovació social; els seus beneficis han de ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social, i el mètode d'organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l'empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius. Poden ser presentats per organitzacions socials i innovadores que combinin objectius socials amb un esperit emprenedor i que estiguin gestionades d'una manera oberta i responsable, amb la implicació de les persones treballadores i consumidores i d'altres grups d'interès relacionats amb les seves activitats.

Els premis tenen dotacions econòmiques que van de 2.500 a 5.000 €, segons la categoria.

El termini màxim de presentació als Premis eines 2022 és el 26 de setembre a les 23.59 hores. Les candidatures s'han de presentar a través del Web d’Eines.

La resolució es farà pública el 9 de novembre de 2022 a la cerimònia que tindrà lloc al Teatre Municipal Can Gomà de Mollet del Vallès.

La UAB va crear la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat, conjuntament amb els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès i amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. La Càtedra també ha rebut suport de la Diputació de Barcelona i s'inscriu en el projecte EINES (Espai Innova en Emprenedoria Social), que dona suport a l'emprenedoria i la innovació social i del qual són partícips tant la UAB com el seu entorn social, administratiu i productiu.

 

 

Darrera actualització: 09.09.2022 | 14:29