Es publica el nou visor de l’economia, emprenedoria i innovació social de Catalunya

Dilluns, 14 de novembre de 2022 a les 14:00
  • Fruit de la col·laboració dels consells comarcals del Vallès Oriental i Occidental, els ajuntaments de  Sant Cugat del Vallès i Mollet del Vallès, la Diputació de Barcelona i la UAB.

Ja es pot consultar el nou Visor de l’economia, emprenedoria i innovació social, que té com a objectiu ser un espai digital de mesura i mapatge de l’economia social i solidària a Catalunya, així com de l’emprenedoria i innovació social, amb indicadors estadístics i dades referents a les experiències i pràctiques en aquests àmbits. 

La presentació del Visor es va fer en el marc del lliurament del premi Eines, que es va celebrar el passat 9 de novembre al Teatre Can Gomà de Mollet del Vallès.

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha participat en la seva elaboració, conjuntament amb l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat dels Vallès,  l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i el Centre d'Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social -CREIS- de la UAB), dins de la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social.

Tota la informació que conté (22 capes, al voltant de 25.000 dades) s’ha estructurat en tres grans blocs sobre economia social, solidària i polítiques públiques.

L'aplicació permet obtenir dades per a diversos nivells d’observació territorial a partir de la suma de dades municipals. Així, es poden obtenir recomptes a escala de Catalunya, de demarcacions i de comarques. També segons els àmbits territorials de planificació, els sistemes urbans o les unitats de paisatge, la qual cosa permet fer una mirada qualitativament que va més enllà de la tradicional configuració administrativa.

Tal i com es va remarcar en la seva presentació, el  Visor de l’economia, emprenedoria i innovació social té recorregut i marge de millora, com a eina viva i de treball que ha de ser.  

En aquest sentit, s’espera avançar en la incorporació de noves dades, poder treballar en xarxa amb altres institucions que puguin aportar informació i, sobretot, millorar en noves eines de visualització de la informació, que pot permetre l’anàlisi i aprofundir en el coneixement de l’àmbit.

Darrera actualització: 14.11.2022 | 14:33

Enllaços