Es venen més de 1.200 kg de tomàquets a la Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana

Dimarts, 27 de juliol de 2021 a les 10:00
  • Organització i productors valoren l’edició d’enguany com un èxit en participació i vendes, amb més de 600 visitants.

L’edició d’enguany de l’11 Fira del Tomàquet, celebrada aquest cap de setmana a Santa Eulàlia de Ronçana, es considera un èxit d’assistència de públic i de vendes, tant per part de l'organització –Consell Comarcal i Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana-com pels productors.

Van visitar la Fira més de 600 persones, que van poder comprar tomàquets de varietats recuperades i altres productes de proximitat, i participar en activitats com un showcoking, visites a l’hort de l’Espelt,  o tallers familiars.

Segon han confirmat els productors, durant els dos dies de la Fira s’han venut més de de 1.200 quilos de tomàquets i altres productes de varietats locals recuperades. Tots els productors han valorat molt positivament la seva participació a la Fira –hi havia 15 parades- Concretament, valoren molt la venda feta, però sobretot destaquen els contactes realitzats amb els assistents i el poder explicar com elaboren el seu producte, quan temps fa que treballen amb aquestes varietats o on poden tornar a comprar aquests tomàquets tan especials.

Destaca, també, la bona acollida de les dues presentacions realitzades -presentació i degustació del nou gaspatxo Termal, elaborat amb aigües minero-medicinals de Caldes de Montbui i presentació del projecte "Conserves de tomàquet feta amb Tomàquets de varietats locals”-.

Pel que fa al tast de tomàquets, un 30 % de les persones participants provenien del Vallès Occidental, un 30 % del Vallès Oriental i un 40% d’arreu de Barcelona i altres províncies de Catalunya. La major assistència de visitants de fora dels dos vallesos es va donar el diumenge.

Per altra banda, al concurs de cuina només es van presentar cinc participants: dos plats del format en cuinat i tres en format cru.

Els guanyadors han estat:

  • Plat cuinat:  Joan Carles, Chavanel Pastor amb “Chupa Chups de conill fent submarinisme en tomàquet” fet amb cor de bou.
  • Plat cru: Nacho Alegre Viciana amb “Carpaccio de morro i tomàquet” fet amb tomàquet rosa ple ecològic.

Per al president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, amb fires com aquesta “donem força als municipis que fan aquesta feina d’ajudar als petits productors per tirar endavant davant d’aquesta pandèmia” i ha afegit que “És l’onzena edició  i celebrem que seguim amb aquesta força i dinàmica i els productors confien en aquesta Fira”.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, destaca l’especial característica de la Fira “és una Fira molt circular; tenim els tomàquets que són els  protagonistes, però també com acompanyem el tomàquet, amb formatges, amb pa, amb productes de proximitat i, a la vegada, és un luxe disposar d’experts en la matèria que ens assessoren en les diferents visites que fem  de com cuidar els tomàquets i fer que les tomaqueres creixin sense productes agressius”.

El regidor de Promoció Econòmica de Santa Eulàlia de Ronçana, Manel Imedio, diu que volen que la Fira del Tomàquet “sigui el referent de fires mes important de la comarca i per Catalunya, si ja no ho és”.

Els productors han coincidit en què aquest és un any de molts tomàquets de mota qualitat, degut al temps que hi ha hagut aquestes últimes setmanes, amb molt de sol i sense pluja, la qual cosa fa que els tomàquets siguin més dolços i molt més bons.

Darrera actualització: 21.03.2022 | 14:09