3a Fira de l'oli Vera a Bigues i Riells

Dimecres, 22 de gener de 2014 a les 18:46

El proper  dissabte 25 de gener es celebra a Bigues i Riells la 3a Fira de l'Oli Vera a la Plaça del Trull de Can Sapera.

El proper dissabte, 25 de gener, es celebra a Bigues i Riells la 3a Fira de l’Oli que podreu visitar de les 10 a 14 hores a la Plaça del Trul de Can Sapera, una fira que té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

A la fira, que organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l'Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, es podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

A la fira els visitants també podran fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d’oliva per fer oli de raig i fer la degustació d’aquest, escoltar les conferències “La recuperació de l’olivera de la Vall d’Arbúcies” a càrrec de Ramon Espígol i “l’Agrobiodiversitat agrícola del Vallès: Estat actual i reptes” a càrrec de Jordi Puig o participar al taller que realitzarà el col·lectiu Cuina VO amb receptes elaborades amb oli d’oliva Vera.

També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que participen, la recepta de cuina “Sopa de Farigola amb ou escalfat i ravioli d’oli d’oliva” realitzada pel col·lectiu Cuina VO i conèixer la descripció de les característiques de l’olivera anomenada Vera fina.

Darrera actualització: 31.01.2014 | 14:53