Gran èxit de participació a la 10a Fira del Tomàquet del Vallès

Dimecres, 24 de juliol de 2019

17 productors participen a la 10a Fira del Tomàquet del Vallès i més de 700 persones participen a les activitats programades durant tota la Fira.

La Fira es va celebra el passat cap de setmana va tenir  un gran èxit de participació en totes les activitats programades  que el públic  va trobar molt interessants fet que va provocar que les entrades per accedir a les activitats quedessin exhaurides a mig matí i que en alguns casos, com amb la realització del tast es va haver d'ampliar per poder donar cabuda als visitants que ens arribaven de tota Catalunay.

Els productors d'horta que van participar a la Fira han manifestat que estan molt contents del públic visitant que ha assistit  a la Fira, un públic que apreciaba el valor dels tomàquets i producte que podien comprar i que aprofitaven el fet de poder comprar directament al productor per poder fer preguntes sobre les varietats, la temporalitat, la forma de cultivar-les i sobretot per conèixer con tenen el seu hort i on poden comprar les varietats que cultiven.

Aquest any els visitants han participat massivament a totes les activitats realitzades a la 10a Fira del Tomàquet de varietats locals del Vallès:

 • A la primera visita a l’hort de l’Espelt a càrrec  de Llavors Orientals, que es va fer a les 9.30 h del matí,  van participar un grup molt matiner de seguidors de la Fira. Més de 20 persones van anar a l'hort de l'Espelt a veure les tomàqueres de  varietats recuperades que cultiven Llavors Orientals de forma voluntària. Als tallers van participar més de 100 persones i que van manifestar un gran interès escoltant les exposicions fetes i realitzant preguntes als ponents que van poder respondre a totes les qüestions plantejades.
 • CuinaVO ha realitzar dos show cooking on els assistents han pogut tastar:
  • Chutney de tomàquet cor de bou de la Fanecada amb alfàbrega thai de Nivoverd, elaborada per Frank, del restaurant El Pla

   Carpacció d’Albergínia de Can Gual amb formatge fresc de Can Corder, avellanes de Can Burgués, oli vera de Torre Roja de Caldes i alfàbrega del Parc de les Olors amb melmelada de tomàquet cor de bou, elabora per Joan i Conxi, del restaurant La Mama.

   Caneló de carbassó blanc farcit de tomàquet Palosanto del Molí d’en Vendell, orenga morada i formatge d’ovella de La Cleda amanit amb vinagreta de sèsam, elaborat per Sthephanie, del Restaurant l’Artesanal.

   Crema freda de cigró molleric amb menta, esqueixada de bacallà i tomàquet cor de bou de Nicoverd amb salsa de pruna, elaborada per David,  del restaurant La Vall del Montseny

   Terrina de sardina i tomàquet Montserrat de Can Picanyol amb formatge d’ametlles, elaborada per Pepo, del restaurant El Jardí

   Salpicó de pometa Lluís Vila de La Fanecada amb gelat d’api, elaborada per Pau, del  Vinòmic Restaurant

 

Per tercer any, durant tota la fira, també s'ha fet la recollida al Punt d’Informació de la Fira dels tomàquets de varietats locals del Vallès que els productors i els aficcionats al cultiu d'horta ens van fer arribar. Al final es vam presentar 14 varietats de tomàquets per participar al concurs “Premi al millor tomàquet 2019” que organitzar per l’Associació Gastronòmica CuinaVO.

Carme Ruscalleda va poder visitar l’Hort de l’Espelt on en Ricard Alcojor, membre de l’Associació Llavors Orientals li va poder explicar que actualment els tomàquets de varietats locals, es a dir els que no estan manipulats genèticament,  tenen una pell més gruixuda que els que menjaven els nostres avis  i que això és degut al canvi climàtic que provaca  que els tomàquets es protegeixin  així de les inclemències provocades pel canvi climàtic.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 10:47