Informe de Conjuntura Econòmica del Vallès Oriental. Any 2012 i previsions per al 2013

Dimarts, 30 de juliol de 2013

Aquest és el dotzè número de l’Informe de Conjuntura Econòmica del Vallès Oriental, estudi que té com a objectiu i finalitat millorar el coneixement sobre l’evolució de l’economia de la comarca, amb l’objectiu d’ajudar els diferents agents econòmics en el desenvolupament de les seves funcions. Com cada any, l’Informe de l’Observatori- Centre d’Estudis del Vallès Oriental analitza els principals indicadors socioeconòmics de la comarca i apunta unes primeres previsions sobre la seva possible evolució.

El 2012 ha accelerat la dinàmica econòmica negativa que es va tornar a registrar l’any 2011, després que l’any 2010 representés un fre en la crisi econòmica. L’any 2012 ha suposat una continuació als mals registres que ja es van tornar a evidenciar l’any anterior, de manera que ha seguit la tendència negativa en la majoria d’indicadors i registres econòmics.

En aquest context de dinàmica econòmica negativa, hi ha hagut algunes activitats econòmiques que han incrementat l’ocupació i han afavorit la creació d’empreses. En el cas del sector industrial parlem de les activitats de fabricació de productes farmacèutics, l’energia elèctrica i del gas i les activitats incloses en el sector de manufactures diverses (de la fabricació d’articles de joieria i la bijuteria fins a la fabricació d’instruments mèdics i odontològics).

En el cas del sector serveis les branques d’activitat amb comportament positiu han estat els serveis de menjar i begudes, els de mediació financera i també les activitats administratives d’oficines.


Granollers, 30 de juliol de 2013

Darrera actualització: 19.09.2013 | 19:02