S'obre el periode d'inscripció a les IV Jornades Gastronòmiques de varietats locals de tomàquets del Vallès

Dimarts, 31 de març de 2015

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col•laboració amb l'Associació CuinaVO, el Convívium Slow Food del Vallès Oriental, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i l’associació Llavors Orientals, organitza  la“IV Mostra Gastronòmica de tomàquets del Vallès”. La Mostra s’organitza en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra – Vallès Oriental i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, en col•laboració amb l'Associació CuinaVO, el Convívium Slow Food del Vallès Oriental, el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental i l’associació Llavors Orientals, organitzen la “IV Mostra Gastronòmica de tomàquets del Vallès”. La Mostra s’organitza en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra – Vallès Oriental i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


L’objectiu de la mostra és donar a conèixer els tomàquets de varietats locals del Vallès mitjançant menús gastronòmics singulars i apropar els productors locals a la restauració de qualitat de la comarca i de les comarques circumveïnes.


Poden adherir-se a la campanya les persones físiques i jurídiques, que realitzin activitats de restauració col•lectiva i que manifestin la seva voluntat de participació mitjançant la Presentació per registre (ordinari o telemàtic) abans del 30 d'abril de 2015 al Consell Comarcal del Vallès Oriental, carrer Miquel Ricomà 46, de la sol•licitud d’adhesió, que trobaran a la pàgina web www.vallesoriental.cat i a https://productesdelvalles.wordpress.com , on es podrà també consultar les bases.


El Consell Comarcal del Vallès Oriental farà difusió a diferents mitjans amb la finalitat de donar a conèixer al consumidor quins són els restaurants que s'han adherit a la IV Mostra Gastronòmica de tomàquets de varietats antigues y entregarà a cada restaurant:
• Un pòster amb les diferents varietats de tomàquets.
• Llibrets de "Varietats antigues de tomàquets del Vallès" amb informació sobre les seves característiques organolèptiques, productors i punts de venda i degustació.


La primera quinzena de juliol el Consell Comarcal realitzarà un tast de tomàquets dirigits a restauradors on podran degustar les diferents varietats de tomàquets, així com també algunes propostes de plats elaborats amb aquestes varietats.
La primera quinzena de juliol el Consell Comarcal realitzarà un tast de tomàquets dirigits a restauradors on podran degustar les diferents varietats de tomàquets, així com també algunes propostes de plats elaborats amb aquestes varietats.

Juntament amb la sol•licitud els restaurant han de presentar la proposta de tres plats elaborats a base de tomàquets de varietats locals del Vallès. Les varietats que s’inclouen a la promoció són: Rosa ple de l’Etern, Cor de Bou, Palosanto, Pometa de Lluís Vila, Pometa de la Garriga, Pometa de Santa Eulàlia de Ronçana, Montserrat de Caldes, Pare Benet i Tardà de Riells.


El Consell comarcal facilitarà un full amb les característiques organolèptiques d’aquestes varietats, possibles propostes de plats/receptes i llistat amb productors de la comarca que tenen aquestes varietats.


Per poder participar és imprescindible:
• Presentar per registre (ordinari o telemàtic) la sol•licitud d'adhesió a la mostra al Consell Comarcal del Vallès Oriental.
• Presentar la proposta de plats i/o menús i el preu d’aquests, abans del 30 d'abril de 2015.
• Participar al tast de tomàquets dirigit a restauradors que es realitzarà la primera quinzena de juliol de 2015.

Més informació:
Consell Comarcal del Vallès Oriental
Àrea de Desenvolupament Local
Carrer Miquel Ricomà 46,
08401 - Granollers

Persona de contacte:
Carme Garrido López
garridolc@vallesoriental.cat
Tel. 938 600 702

Darrera actualització: 8.04.2015 | 16:23