Ja són obertes les inscripcions per adherir-se al distintiu Biosphere i a la Xarxa de punts d’informació turística

Dimarts, 16 de novembre de 2021
  • El Servei de Turisme del Consell Comarcal organitza una jornada informativa el 23 de novembre.

El Servei de Turisme del Consell Comarcal ha obert el període d’inscripcions per a l'edició de 2022 de noves incorporacions a la xarxa de punts d'informació turística (PIT) i per al Compromís Biosphere i Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

Amb aquest l’objectiu de captar noves adhesions, el proper 23 de novembre, a les 10 h, se celebra una sessió informativa de forma telemàtica, on s’explicaran els dos projectes (Inscripcions)

Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere - Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

El Compromís per la sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i està gestionat a la comarca pel Consell Comarcal.

A partir del 2022, ja es començaran a expedir certificats Biosphere Sustainable Lifestyle per a totes les empreses i ens distingides amb el Compromís, excepte els ajuntaments.

La Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat. El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere només es dirigirà a ajuntaments i ens locals.

Per adherir-se tant al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere com a la Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle només cal assolir uns objectius anuals.

La participació de qualsevol entitat al projecte implica una quota simbòlica que s’anunciarà al llarg de la sessió informativa.

Al Vallès Oriental el 2020 es van distingir 41 entitats públiques i privades. Encara s’està tancant l’edició de 2021. Pel que fa al 2022, hi ha de termini fins el 31 de març de 2022 per inscriure’s al compromís d’enguany, a través del Servei de Turisme.

Punts d’Informació Turística

El projecte dels Punts d’Informació Turística neix de la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona i a la comarca el coordina el Consell Comarcal, amb l’objectiu de complementar els Serveis d’Informació, Difusió i Atenció Turística.

Té com a objectiu disposar d’una xarxa d’informació turística públic-privada per donar el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics que ja estan duent a terme.

Està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística al visitant en el vostre establiments i/o empreses.

La participació de qualsevol entitat al projecte és totalment gratuïta.

En aquests moments, el Vallès Oriental compta amb 32 empreses publiques i privades que formen part de la Xarxa. Hi ha de termini fins el 31 de març de 2022 per incorporar-s’hi.

 

Darrera actualització: 23.02.2022 | 16:10