L'11a edició de la Fira del Tomàquet del Vallès s’ajorna per al 2021

Dimecres, 2 de setembre de 2020
  • S’havia posposat per al setembre, però la situació sanitària i l'escassa assistència de productors obliga a ajornar-la per a l’any que ve.

L’organització de la Fira del Tomàquet – Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, Llavors Orientals i Consell Comarcal- ha decidit posposar la celebració de l’onzena edició de la Fira del Tomàquet del Vallès per al 2021.

Amb l’esclat de la crisi sanitària, la Fira, que s’havia d’haver celebrat al juliol, es va decidir ajornar-la per al mes de setembre, però les entitats i institucions organitzadores han pres la decisió d'ajornar-la definitivament per a l'any 2021, per diversos motius.

D'una banda, per prevenció, ja que la situació sanitària actual no és favorable a l'organització d'activitats que podrien generar aglomeracions de persones i que obligava a anul·lar tots els tallers que es duien a terme durant la jornada.

D'altra banda per l'escassa assistència de productors de tomàquet a la fira. Molts d'aquests productors, que assisteixen any rere any, han manifestat que la collita ha estat de mínims degut al fong míldiu i agreujada per la pandèmia de la Covid-19.

Després d'analitzar la situació amb deteniment i sospesant tots els factors que afecten la Fira del Tomàquet del Vallès, l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, juntament amb les entitats organitzadores i els productors, han decidit ajornar l'11a edició de la fira per l'estiu del 2021. 

De cara a l'any vinent, l'organització es planteja obrir les inscripcions de la fira a productors de comarques veïnes, com el Maresme o el Bages, a més de donar un major suport als productors.

La Fira del Tomàquet del Vallès Oriental és una de les fires de referència a Catalunya en el sector dels productes de proximitat. La Fira sempre se celebra al Centre Cívic La Fàbrica, de Santa Eulàlia de Ronçana i, a banda de la venda de productes, se celebren tastos, visites guiades, tallers i showcookings.

Darrera actualització: 21.03.2022 | 14:10