La contractació formalitzada durant el mes de març de 2021 creix un 14% respecte a l’any 2020

Dijous, 8 d’abril de 2021
  • Avanç de dades de contractació de març de 2021, elaborat per l'Observatori-Centre d'Estudis del Vallès Oriental.

El mes de març de 2021, la contractació formalitzada al Vallès Oriental ha crescut un 14% respecte a l’any 2020.

La causa principal d’aquest augment de la contractació és l’efecte produït per la relaxació de les mesures restrictives per fer front a la a l’emergència sanitària arrel de la Covid19 i a la coincidència amb els primers dies de Setmana Santa. Així, aquest mes de març s’han formalitzat 10.936 contractes al Vallès Oriental, 1.354 més que durant al mateix període de l’any passat, la qual cosa suposa una variació relativa del +14%.

A nivell municipal, gairebé tota la comarca ha experimentat variacions positives en termes de contractació: només a 12 municipis es registra una variació relativa negativa i 3 municipis no registren cap variació en la xifra de contractes respecte al mes anterior.

A Catalunya, en comparació amb el febrer, la contractació ha experimentat un repunt significatiu, atès que ha crescut un 15,5% (26.692 contractes més). En termes globals les dades indiquen, per al conjunt català (tot i que també és la realitat comarcal) una caiguda interanual de la contractació del 18%, més marcada en el cas dels contractes temporals que en el dels indefinits. Aquesta davallada interanual és més intensa que la registrada un any abans (-13,2%), atès que la contractació laboral del primer trimestre de 2020 només va estar afectada per la pandèmia en els darrers quinze dies del mes de març. Cal dir també que bona part d’aquesta contractació nova respon a una situació conjuntural i caldrà estar molt atents a quin tipus de contractació es va consolidant.

 

Darrera actualització: 9.09.2021 | 09:35