La cuina vallesana, present al Mercat de Mercats a Barcelona de la mà de CuinaVO
Prop de 130 persones van assistir ahir a la tarda a la demostració de cuina vallesana al Mercat de Mercats, la gran festa de la gastronomia i del producte local que va tenir lloc a la Plaça de la Catedral de Barcelona. Guiat pels restaurants del col·lectiu CuinaVO, el públic va poder conèixer de prop la vedella amb peres, un plat típic de la nostra comarca que forma part del Corpus Culinari Català i que ha estat catalogat com a tal gràcies a la recerca del Josep Sabater (Pep Salsetes).
Els restaurants ‘Mirko Carturan,cuiner’ i ‘Robert de Nola’, membres del col·lectiu CuinaVO van aportar a aquesta recepta tradicional, que es feia servir a les festes majors de la comarca, un toc de modernitat i innovació, transformant-la en una tapa i presentant-la com a bomba de vedella amb peres. I així la van presentar al públic de l’Aula Gastronòmica del Mercat de Mercats, en un acte en què es va presentar el col·lectiu CuinaVO i la seva vocació per posar en valor els productes del Vallès i recuperar els gustos, les varietats locals i el receptari de la coquinaria vallesana.
Per a més informació visiteu la pàgina de CuinaVO.