La Fira de l’Oli celebra els 10 anys amb un èxit de participació

Dimarts, 22 de març de 2022 a les 12:00
  • La valoració de la Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa celebrada a Bigues i Riells del Fai ha estat molt positiva.

La 10a Fira de l'Oli Vera i el 8è Mercat del pa artesà celebrada a Bigues i Riells del Fai ha estat valorada de forma molt positiva i es qualifica com a èxit de participació, tant per part dels organitzadors –Ajuntament de Bigues i Riells del Fai i Consell Comarcal-, com per part dels productors i productores.

Dissabte al matí visitaven la Fira el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, el conseller de Turisme, Àlex Valiente, l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, que van conèixer personalment les propostes dels 15 productors/es d’oli, 4 de pa i 9 elaboradors/es artesans/es que hi eren presents.

Tots els productors i productores han valorat molt bé el resultat de la Fira, que va registrar una gran afluència de públic sobretot a partir de les 11 del matí. Els productors també valoren molt positivament la fidelitat de molta clientela, que any rere any visita la Fira i busca comprar aquells productes que ja coneixen.

Per part del públic es valora també molt aquesta fira, que permet parlar amb els productors personalment i comprar productes de molt bona qualitat. El públic visitant també va poder gaudir de l’esmorzar de forquilla, que es va recuperar aquest any i que va quedar sense existències.

L’èxit de la Fira també es va demostrar amb activitats com el showcooking, ofert pel Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, que va registrar més afluència de l’esperada, així com l’homenatge a en Pep Salsetes, impulsor de la Fira ara fa 10 anys, quan va demanar a l’Ajuntament posar en valor i no perdre la varietat d’oli Vera.

La Fira començava dijous, amb un tast sensorial i gastronòmic ofert per la Masia Can Viver, a la Biblioteca de Bigues i Riells, per descobrir com l’oli potencia el gust dels aliments i amb quins productes marida millor.

Divendres tarda el Teatre Auditori acollia una jornada tècnica sobre l’Oli Vera amb l’assistència de d’una vintena de persones. La Fira va acabar les seves activitats ahir dilluns, amb la trobada gastronòmica, on van participar una trentena de persones entre restauradors/es, productors/es i representants de l’administració, que van poder gaudir amb les diferents elaboracions amb oli Vera del Restaurant El Molí de la Torre maridats amb vi de la DO Alella.

El president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, comenta, sobre la celebració de la Fira, la importància de posar en valor productes de proximitat com l’oli: “tenim la responsabilitat de procurar pels nostres productes i també pel nostre entorn”, diu.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, va comentar sobre el treball per tenir la marca de qualitat Oli Vera del Vallès que “estem fent analítiques que ens confirmaran el que ja sabem i és que tenim el millor oli de tot el món i el que fem ara amb la Fira és ajudar els productors a la comercialització i la comunicació”, una qualitat de l’oli que també destaca l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, que qualifica l’oli Vera com “un producte molt singular, únic i d’una qualitat extrema”.

Darrera actualització: 22.03.2022 | 13:01