La Fira Lliga’t a la Terra acollirà la presentació de l’associació de Productors i elaboradors ecològics del Vallès Oriental Agromosaic

Dijous, 15 d’abril de 2021
  • L’associació ha comptat amb el suport del Consell Comarcal en el seu procés de creació.

La Fira Lliga’t a la Terra, que se celebra aquest dissabte a Santa Eulàlia de Ronçana, serà l’escenari de la presentació de la recentment creada associació de productors/es i elaboradors/es del Vallès Oriental: Agromosaic.

La presentació es farà a les 10 h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

A la presentació, intervindran la presidenta, Jerusa Chaparro  (de la Masia Can Sunyer) els socis fundadors, i el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente.

L’associació s'ha creat amb el suport del Consell Comarcal que, des de principis de 2019, ha estat treballant conjuntament per elaborar uns estatuts i per definir els objectius de l'associació, que són:

1. Agrupar un conjunt d’empreses elaboradores i productores agroecològiques de la comarca del Vallès Oriental que es caracteritzen per la qualitat del seu producte i per les bones pràctiques de la seva producció i elaboració amb la finalitat, establir sinèrgies de col·laboració entre els seus membres, ampliar els seus canals de distribució i ampliar el seu radi de comercialització.

2. Treballar per preservar l’entorn natural i mantenir el paisatge agroecològic de la comarca, defensant el territori, la terra i dignificant la professió del pagès.

3. Crear una marca comarcal que acabi esdevenint un distintiu o segell de qualitat i d’identitat d’origen per aquells membres de l’Associació que produeixin o elaborin productes agroalimentaris ecològics, amb matèries primeres majoritàriament de la comarca.

4. Facilitar la interlocució amb l’Administració pública, defensant els interessos de les empreses associades i influir a l’Administració pública per promoure decisions i accions favorables per posar en valor el producte, la pagesia i el territori.

5. Dinamitzar i promocionar l’activitat agroalimentària del Vallès Oriental mitjançant accions singulars de participació, amb els agents territorials.

6. Ajudar i continuar amb la recuperació del patrimoni sociocultural del territori fomentant, donant suport i participant en projectes per a la dinamització de

l’activitat agroalimentària, tot recuperant i valoritzant els productes locals i tradicionals.

7. Establir relacions amb d’altres associacions territorials i/o buscar col·laboracions amb d’altres empreses del sector o amb altres sectors.

8. Promocionar i consolidar la comarca del Vallès Oriental com a referent en gastronomia de qualitat en base als productes agroalimentaris locals.

Darrera actualització: 21.03.2022 | 14:09