La fira Lliga’t a la terra se celebrarà el 24 d’abril

Dijous, 7 d'abril de 2022 a les 09:00
  • Santa Eulàlia de Ronçana acollirà parades de productes de proximitat i el mercat del planter.

La 12a edició de la fira Lliga't a la terra arriba de nou a Santa Eulàlia de Ronçana el diumenge 24 d'abril. La fira de la pagesia d'enguany se celebrarà en diumenge i les activitats es duran a terme al llarg del matí fins al migdia. La localització es manté i totes les activitats es duran a terme a l'exterior del recinte de La Fàbrica.

La fira comptarà amb diferents parades de productes de proximitat i el mercat del planter. Les comandes es poden fer per Internet, a través de la pàgina web de Llavors Orientals per recollir el producte el dia de la fira sense cues ni esperes. La reserva de planter és oberta fins demà. Igualment, també se’n podrà adquirir-ne el mateix dia de la Fira.

De moment, la venda online al públic en general ja se situa en 9.000 planters, igual que la venda a productors/es. Les varietats més demanades de tomàquets són Cor de Bou, Nas de bruixa, Malacara i Rosa ple. Respecte a edicions anteriors, s’observa que la venda online per a horts particulars s’ha incrementat més d'un 40%. En canvi, la venda de planters als productors/es ha baixat, ja que cada cop més, les explotacions agràries elaboren elles mateixes els seus propis planters.  

A les 9.30 h s’inaugurarà la Fira i, seguidament, tindran lloc els diferents tallers presencials. Les activitats de la Fira duraran tot el matí i finalitzaran al migdia. Durant tota la fira hi haurà parades de productes de pagès, es podrà assistir a la xerrada de plantes perennes comestibles que es durà a càrrec Phoenicurus Permacultura, o bé visitar l’Hort de l’Espelt del Molí del Vendrell. També, en el mateix lloc de la Fira, es podrà participar en els tallers de punts de llibre amb plantes silvestres que coordina el Col·lectiu Eixarcolant i al taller de llavors a càrrec del Parc de les Olors. I per acabar, a partir de la una del migdia hi haurà vermut. Totes les activitats es duran a terme al Centre Cívic La Fàbrica.

09:30 h Inauguració

10:30 h Xerrada de Plantes perennes comestibles - Phoenicurus Permacultura

11:00 h Visita a l'Hort de l'Espelt - El Molí d'en Vendrell

11:30 h Taller familiar de punts de llibre amb plantes silvestres - Col.lectiu Eixarcolant

12:00 h Visita a l'Hort de l'Espelt - El Molí d'en Vendrell

12:30 h Taller de bombes de llavors organitza el Parc de les Olors

13:00h-14:00 h: Recollida de comandes online

Com sempre, la Fira Lliga't a la Terra està organitzada conjuntament entre l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, el Consell Comarcal i l'associació Llavors Orientals.

Darrera actualització: 07.04.2022 | 10:02