La Porxada de Granollers s'omple de gent per la presentació de CuinaVO

Dimarts, 23 de juliol de 2013 a les 18:36

El col·lectiu de cuiners i restaurants CuinaVO es va presentar en públic aquest dilluns 22 de juliol amb una demostració de cuina i tastets del quals van gaudir prop de 200 persones.

La presentació de CuinaVO va tenir lloc a la Porxada de Granollers, i va consistir en un show cooking amb tomàquets de varietats antigues del Vallès Oriental, per reivindicar aquests sabors i gustos que s’estan recuperant per la pagesia de la comarca, i mostrar l’estret lligam que hi ha entre cuina i territori.

De la mà dels 13 cuiners que formen el col.lectiu, el públic assistent va poder tastar un vellut de tomàquet cor de bou amb gelat de formatge, una macedònia de tomàquet rosa ple amb gelat de llet de cabra, un tàrtar de tomàquet cor de bou amb escuma d’anxoves de l’Escala, un plat de bacallà amb tomàquet i taronja i com postre una creació anomenada “textures de tomàquet”. A més es va presentar el particular gintomic, amb ginebra i tomàquet. Aquests tastets van ser la millor prova de la singularitat d’aquestes varietats recuperades i de la creativitat culinària que tenim al Vallès Oriental.

La primera actuació conjunta: les Jornades Gastrònomiques del Tomàquets del Vallès

Aquest col•lectiu el formen 13 cuiners i restaurants de la comarca, que sota en nom CuinaVO volen apropar els productes locals i de qualitat de la comarca al públic mitjançant accions gastronòmiques. La primera actuació conjunta del col·lectiu es fa visible amb les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Vallès, que fins al 15 de setembre durà a les taules dels restaurants menús i plats elaborats amb varietats locals d’aquest fruit.

Els restaurants que hi formen part són: Mirko Carturan, Robert de Nola, Can Candelich, Can Cuch, la Rectoria de Palou, El Pla, Can Major, El Jardí, El Cruce, La Mama, El Bellver, El Folló i El Sauló. El col•lectiu té vocació d’aglutinar el màxim de restaurants de la comarca que aposten pels productes de proximitat i de crear un pont de col·laboració amb els productors de qualitat de la comarca.

A l'acte van assistir el president del Consell Comarcal, José Orive, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Pere Rodriguez, el conseller comarcal de Turisme, Ignasi Martínez, i el popular gastrònom Pep Salsetes.

El projecte CuinaVO, està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental, té el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, la implicació directa del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, del Convívium d’Slow Food del Vallès Oriental i de l’Associació Llavors Orientals.

Granollers, 23 de juliol de 2013

Darrera actualització: 19.09.2013 | 18:39