Les activitats de la Fira de l’Oli d’enguany registren molt bona participació

Dimarts, 23 de març de 2021 a les 12:00
  • La valoració de la Fira de l'Oli Vera i Mercat del pa celebrada a Bigues i Riells ha estat molt positiva.

La 9a Fira de l'Oli Vera i el 7è Mercat del pa artesà celebrada a Bigues i Riells ha estat valorada de forma molt positiva, tant per part dels organitzadors –Ajuntament de Bigues i Riells i Consell Comarcal-, com per part dels productors.

El nou lloc escollit per fer la Fira, la plaça Miquel Bosch de Bigues, complia perfectament amb totes les mesures COVID de seguretat i va fer que els visitants poguessin passejar per tota la fira amb molta seguretat.

Dissabte al matí visitaven la Fira el vicepresident del Consell Comarcal, Emilio Cordero, el conseller de Turisme, Àlex Valiente, l’alcalde de Bigues i Riells, Joan Galiano, i el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Oscar Sierra, que van poder conèixer personalment les propostes dels 12 productors d’oli i 2 de pa que hi eren presents.

Tot i que aquest any no hi havia possibilitat de fer tastos d'oli o de pa, els productors van poder vendre el seu producte a consumidors, que han valorat molt les varietats que oferien i han donat tota la confiança als productors. Igualment, els productors han valorat molt positivament la seva participació i, tot i que el nivell de vendes ha estat lleugerament inferior al d'altres fires, han pogut fer contactes per poder posicionar els seu producte a les botigues i restaurants de la comarca.

Les activitats realitzades durant la tarda de dissabte van tenir molt bona acollida. Petits i grans van poder aprendre a fer la massa mare per fer el pa, van poder fer la massa del pa i emportar-se diferents figuretes de pa, totes elles molt divertides i molt ben fetes.

També van poder aprendre a fer sabó amb l'oli que tots podem reciclar a casa, aquell sabó que feien les nostres àvies. Van conèixer quin són els diferents passos a seguir i van aprendre que el líquid que es van emportar a casa seva no es solidificarà adequadament fins a 3 o 4 setmanes. 

També es va poder gaudir amb les tres elaboracions realitzades per l'Associació Gastronòmica CuinaVo, que va elaborar tres receptes on  l'oli Vera era el producte estrella:

- Joan Casanovas va fer guatlles confitades i ens va proposar alguns acompanyaments molt bons.

- Pau Gener es va preparar brandada de brotola amb veloute de tomàquet sec, un plat increíble.

- Ignasi Martínez ens va sorprende amb seitons de La Platjeta i algues de Cardedeu.

El showcooking es pot veure al canal youtube de l'Ajuntament de Bigues i Riells https://www.youtube.com/watch?v=Ba-G1qk36nI

Finalment, ahir dilluns va tenir lloc la trobada gastronòmica, on van participar 25 persones entre regidors, restaurants, comerços i productors, que van poder gaudir amb les diferents elaboracions fetes per l'Hugo del Restaurant El Molí de la Torre i van poder realitzar un tast d'olis de diferents productors de Vera del Vallès.

Per al conseller de Turisme, Àlex Valiente, "la Fira de l'Oli i del Pa Artesanal de Bigues i Riells és un exemple de fira circular; hem parlat dels reptes i les oportunitats del producte, l'han comercialitzat, l'han transformat en els tallers i el showcooking  i hem acabat degustant-lo amb un menú degustació on el protagonista era el nostre Oli de Vera".

Destaca també la visita de regidors/es i alcaldes d'altres indrets de la comarca, com l’alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda i la regidora Carme Germà, que van visitar la Fira dissabte al matí, i els regidors de Lliçà d’Amunt, Marc Palet i Feli Romero, que van participar a la trobada gastronòmica de dilluns. “Valorem molt la visita de representants d’altres indrets del Vallès Oriental, ja que creiem que el projecte del desenvolupament i la promoció de l'Oli de Vera és d’interès comarcal”, diu Àlex Valiente.

Darrera actualització: 22.03.2022 | 12:41