L’Oficina Comarcal de l’Habitatge comença a gestionar d’ofici els ajuts al pagament de lloguer a persones grans

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 10:00
  • Una resolució de l’Agència d’Habitatge de Catalunya permet tramitar d’ofici a les administracions els ajuts que havien quedat suspesos pel COVID 19.

L’Agència de l’habitatge de Catalunya ha enviat una circular a les oficines d’habitatge informant de la publicació el 27 de març d’una resolució mitjançant la qual es permet a l’Administració gestionar d’ofici les sol·licituds d’ajuts al lloguer tramitades durant l’any 2019 de persones grans (que tenen 65 anys o més, o que els faran durant l’any en curs).

El passat 12 de març s’havia publicat la resolució TES/662/2020, de 9 de març, on s’aprovaven les bases reguladores per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans. No obstant la seva convocatòria va quedar pendent de publicació arran de la situació creada pel COVID 19.

Amb la resolució de 27 de març les administracions poden gestionar d’ofici els ajuts. En el cas de l’Oficina comarcal del Vallès Oriental, la mesura afecta a 175 usuaris de la comarca, excepte de les ciutats de Granollers, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Celoni i  Caldes de Montbui, que tenen oficina pròpia.

 Es tracta dels següents col·lectius:

a) Persones sol·licitants de la Resolució TES/94/2019, de 17 de gener, de les prestacions per al pagament del lloguer destinades a col·lectius específics.

b) Persones sol·licitants de la Resolució TES/816/2019, de 29 de març, de les subvencions per al pagament del lloguer.

c) Persones sol·licitants de la Resolució de 14 de gener de 2019, per la qual s’estableix el procediment de control i verificació de la pròrroga del dret a obtenir determinades prestacions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Totes les persones beneficiàries rebran un SMS o un correu electrònic demanant la seva acceptació expressa per a la gestió de l’ajut. És imprescindible tenir aquesta acceptació per a poder donar tràmit a la prestació. La poden fer arribar per correu electrònic a habitatge@vallesoriental.cat o telefònicament al 93 860 07 00 i 938600708.

 

Darrera actualització: 22.03.2022 | 13:52