L'Oli del Vallès Oriental rep homenatge a Bigues i Riells

Dilluns, 21 de gener de 2013

La Fira de l’oli que es va celebrar dissabte passat va aplegar l’interès del públic que, tot i la pluja, es van apropar a la Plaça del Trull de Can Sapera de Bigues i Riells, per a conèixer de prop la varietat Vera, típica del Vallès i els productors d’oli de la comarca.

El matí va començar amb un esmorzar de forquilla, de cap i pot amb mongetes, i petits tastets dels diferents olis de la comarca, olis d’autoconsum que estaven en mostra i olis de productors professionals que estaven a la venda. A mesura que anava avançat el matí, la plaça es va omplir de gent que participava a les diferents activitats ofertes per l’organització de la Fira: es va fer la molta d’olives per obtenir l’oli de raig, seguida d’una visita guiada a l’antic trull de Can Sapera on l’Eugeni Argemí va explicar el procés de producció de l’oli d’oliva. També el públic va tenir molt interès en conèixer els reptes del cultiu ecològic de l’olivera, xerrada oferta per l’expert Xavier Fontanet, i en realitzar tallers de reutilització de l’oli d’oliva per a fer sabons.

La pluja no va descoratjar els assistents, que es van quedar fins passades les 14h, per tastar l’oli de raig acabat de sortir del trull. L’èxit de la Fira mostra l’interès que pot tenir la recuperació de l’olivera Vera, varietat local del Vallès Oriental, i fa evident la necessitat de suport dels productors d’oli de la comarca en el seu camí cap a la professionalització. És per aquesta raó que el Consell Comarcal del Vallès Oriental, ha editat un catàleg informatiu sobre l’oli, les oliveres i els productors actuals de la comarca.

La fira va ser organitzada per l’Ajuntament de Bigues i Riells, amb la col•laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental -en el marc del projecte Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona-, l’Slow Food del Vallès Oriental i la Cooperativa El Rusc de Caldes.

Darrera actualització: 28.05.2013 | 16:27