Més de 1.500 visitants i 670 quilos de tomàquets venuts a la XII Fira del Tomàquet

Dimarts, 26 de juliol de 2022
  • Organització i productors valoren l’edició d’enguany com un nou èxit en participació i vendes.

Més de 1.500 visitants i al voltant de 670 quilos de tomàquets venuts. Aquesta són les xifres més destacades de l’edició d’enguany de la 12 Fira del Tomàquet, celebrada aquest cap de setmana passat a Santa Eulàlia de Ronçana, i que es considera un èxit d’assistència de públic i també de vendes, tant per part de l’organització –Consell Comarcal i Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana-com pels productors.

Persones vingudes d’arreu de la comarca, però també en un nombre molt important del Vallès Occidental i del Barcelonès, van poder comprar tomàquets de varietats recuperades i altres productes de proximitat, i participar també a les diverses activitats que s’oferien, com la visita a l’hort de l’Espelt, que van fer 300 persones, els tastos de tomàquets, amb 200 participants, les presentacions, on van assistir-hi 120 persones o el Showcooking, amb 100 assistents. Activitats que van registrar aforament complert i on va quedar gent a fora.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, comentava sobre el principal objectiu de la Fira  que “tenim la responsabilitat d’ajudar als productors amb allò que més els hi costa que és la comercialització del producte, perquè estan fent un treball ingent als seus conreus i nosaltres els hem de donar aquesta oportunitat”.

El regidor de Promoció Econòmica de Santa Eulàlia de Ronçana, Manel Imedio, ha destacat la consolidació de la Fira com “una fira que ja és referent a Catalunya, perquè ens sorprèn que cada cop més ens visiten moltes persones de fora de la comarca”.

Tots els productors i productores han valorat molt positivament la seva participació a la Fira, no només pel que representa en la venda, sinó pels nombrosos contactes que s’aconsegueixen.

Darrera actualització: 4.08.2022 | 13:14