Més de 2.300 visitants al Vallès Oriental a l’edició d’enguany Benvinguts a Pagès

Dilluns, 3 d’octubre de 2022
  • Es tracta d’una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que al Vallès Oriental coordina el Consell Comarcal.

Un total de 2.355 persones han visitat aquest cap de setmana les 5 explotacions agràries i l’activitat complementària del Vallès Oriental que han participat a Benvinguts a Pagès, que a la comarca coordina el Consell Comarcal. Les explotacions van rebre moltes més visites de les que estaven registrades, però els productors i productores van fer un esforç i van atendre a totes les persones que s’hi van apropar.

Ha estat un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries, propostes originals en restaurants, allotjaments i activitats, per ensenyar els camps, ramats, o obradors i donar a conèixer els productors i productores que obren les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l’obrador.

Més de 34.000 persones han participat a l’experiència de Benvinguts a Pagès La Festa durant el cap de setmana a tot Catalunya, amb la participació de 160 explotacions agroalimentàries. El cap de setmana ha permès reconnectar el públic amb els productors i productores de Catalunya i del Vallès Oriental. Els pagesos i pageses han fet una valoració molt positiva del cap de setmana en què han estat protagonistes, han divulgat el seu dia a dia i han posat en valor la importància del sector primari.

Benvinguts a Pagès té presència a les 42 comarques catalanes i és una oferta lúdica, turística i gastronòmica a l’entorn del producte i l’àmbit rural que ajuda a descobrir i donar valor al món de la pagesia. Dos dies per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per omplir el rebost comprant directament al productor.

Es tracta d’una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels consells comarcals, consorcis i oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

 

Darrera actualització: 3.10.2022 | 13:53