Nova reunió del Consell d’Alcaldies i membres del Govern català per abordar l‘avanç en la desescalada

Dimecres, 17 de juny de 2020
  • És la tercera reunió que es fa específica per coordinar mesures davant la COVID19 a la comarca.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquesta tarda de manera extraordinària per tractar l’avanç de la desescalada a la comarca, la tercera reunió que es fa específicament amb els membres del Govern català per coordinar les mesures davant la COVID19. La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, la sotsdirectora general de Coordinació i gestió d’emergències, Imma Solé i el, director de serveis territorials del Maresme i Vallès Oriental del Departament d'Educació, Pere Masó.

Durant la trobada s’ha donat compte que el pas a la fase 3, que serà efectiu a partir d’aquesta mitjanit, implica que la mobilitat serà lliure per tot el territori i que la Generalitat recuperarà les competències per regular la desescalada. Serà aleshores quan, segons s’ha comentat, el Govern català aprovarà el decret que marcarà les pautes del pas a la nova normalitat a Catalunya prèvia a la vacuna, moment en què, tal com ha confirmat el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé i a petició dels alcaldes i alcaldesses, es farà un nou consell d’alcaldies extraordinari per analitzar-lo. “Farem consells d’alcaldies tantes vegades com faci falta i per això agraïm molt la predisposició de la Generalitat, del delegat del Govern, de Sanitat, d’Educació i de Protecció Civil”, ha dit.

Des de Salut s’ha confirmat que l’evolució epidemiològica a la comarca és favorable, ja que la incidència de casos és igual que fa 14 dies. Tot i així s’insisteix per part de tots els representants del Govern en tenir molt present la higiene de mans, la distància de seguretat i l’ús de mascaretes i la coresponsabilitat de la ciutadania davant les decisions del que es fa i els riscos que representa, evitant aglomeracions de cara a festes i l’estiu.

Sobre la nova fase en la qual entrem, el delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha recordat que “la situació que viurem segueix sent excepcional. El virus encara continua estant entre nosaltres i, per tant, hem de ser molt conscients que hem de continuar prenent precaucions”.

Durant el Consell d’alcaldies s’ha parlat també de les obertures dels consultoris locals,  que, segons han comentat, s’anirà avaluant amb premisses que obliguen a ser prudents: la seguretat d’usuaris i professionals, assegurar la cartera de serveis des de la proximitat, garantint el servei al centre, al domicili o de forma telefònica o telemàtica. S’ha destacat la tasca que s’està fent des de l’atenció primària en la detecció de cassos per fer de tallafocs i s’ha confirmat que s’estan fent preparatius per un possible rebrot a la tardor.

Pel que fa a l’inici del curs escolar, s’ha comentat que el Departament d’Educació està treballat per una presència del 100% com a mínim fins a 2n d’ESO, i a partir de 3r d’ESO, batxillerat i cicles formatius assegurar que la no presencialitat arribi com a màxim al 50%.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 14:15