Nova reunió del Consell d’Alcaldies i membres del Govern català per fer el seguiment sobre la situació de la comarca davant la Covid19

Dimecres, 29 de juliol de 2020
  • Es torna a apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per complir les mesures preventives. ​

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquest migdia de manera extraordinària per seguiment sobre la situació sanitària de la comarca davant la Covid19.

La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, i el director executiu del Sector Sanitari del Vallès Oriental de CatSalut, Joan Parellada.

En el transcurs de la reunió s’ha informat de les xifres corresponents al Vallès Oriental, que ara mateix té una taxa d’incidència acumulada dels darrers 7 dies que ha pujat de forma significativa i que ara es troba en un  39,2 (29’9 al Vallès Oriental Central, 31’9 al Baix Montseny i 26,9 al Baix Vallès).  Respecte a la taxa de reproducció, es troba en un 1’7, que vol dir que es continua creixent però desaccelerant (2,3 al Vallès Oriental central, 1’7 al Baix Montseny i 1’9 al Baix Vallès).

També s’ha informat que s’estan fent 2.000 proves PCR diàries a la regió metropolitana Nord, amb un percentatge de positius del 6-7%. i l’objectiu és estar per sota del 5%. S’ha confirmat que al Vallès Oriental hi ha diversos brots que s’estan donant bàsicament en entorns familiars, festes i entorns laborals, però que aquests estan controlats perquè de seguida es fan els estudis de contacte.  

En la trobada s’ha comentat que als tres requeriments de mesures preventives per a la població que hi havia fins ara -distància, higiene de mans i mascareta- s’ha afegit evitar les aglomeracions i grups grans de socialització.

Precisament, sobre aquest punt el president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha volgut destacar que “haurem de conviure molt de temps amb aquest virus amb nous hàbits” i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania. “La ciutadania hem de complir a aquests cinc requeriments. Hi ha una petita part que no està complint i contra aquests hem d’anar i hem de felicitar a aquest 95% de la gent que fa les coses ben fetes”, ha comentat el president.

Per la seva part, el delegat del Govern, Juli Fernández, ha recordat que “el virus segueix circulant pel nostre país i també al Vallès Oriental i per tant cal que tots i totes  seguim estant en una situació d’alerta. I aquesta es tradueix en què les nostres actituds i activitats són claus en l’evolució de la transmissió del virus”.

Durant la reunió s’ha compartit amb els alcaldes i alcaldesses el Pla de la Covid  que ahir es va presentar i que determina 6 nivells en funció de 10 indicadors epidemiològics i assistencials que es combinen amb les realitats sociològiques i demogràfiques dels territoris, per, en funció del nivell en què es trobi cada territori, prendre les mesures oportunes.  

El president del Consell Comarcal ha recordat que el món local s’ha posat a disposició del Govern pel que calgui i fer reunions diàries, si fos el cas, per tenir una estratègia comuna en el cas que es multipliquin els casos.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 14:36