Responsables polítics i tècnics d’Ensenyament dels ajuntaments repassen amb el Consell Comarcal incidències i actuacions d’interès per la comarca

Divendres, 11 de desembre de 2020 a les 14:00
  • Ahir es va celebrar reunió telemàtica on van assistir-hi 24 representants municipals.

Els regidors i tècnics d’Ensenyament els ajuntaments del Vallès Oriental es van reunir ahir amb les responsables del Servei del Consell Comarcal per repassar les incidències que hi ha hagut a la comarca relacionades amb la Covid19 i compartir les diferents actuacions que s’estan desenvolupant.

A la trobada, que es va fer en format virtual, van assistir-hi 24 responsables polítics i tècnics, l’equip tècnic de l’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal i la consellera comarcal d’Ensenyament, Marialluïsa Ferré.

En la reunió es va informar de les incidències que s’han produït en el servei de transport escolar com a conseqüència de l’impacte del Covid-19 des de l’inici del curs escolar fins a la data. Així, dels 1.765 usuaris que utilitzen el servei de transport escolar, 209 han estat confinats per contacte estret i 1 per donar positiu de Covid-19, la qual cosa ha afectat 37 de les 98 rutes que gestiona el Consell Comarcal.

S’ha destacat que les rutes de transport han estat sempre en funcionament, respectant els períodes de quarantena i les mesures de seguretat i només una s’ha hagut de suspendre en dues ocasions i en períodes diferents.

Els assistents van valorar positivament la gestió de les incidències, que es considera que són baixes en el context actual, així com la coordinació i col·laboració amb les empreses que intervenen en la prestació del servei.

La consellera de l’àrea, Marialluïsa Ferré, va informar que s’està revisant el protocol en casos d’incidència, amb l’objectiu de reforçar encara més la seguretat en el servei i la comunicació amb els usuaris.

Respecte el Servei de menjador escolar –el Consell Comarcal en gestiona 10- es va donar a conèixer que en el període de setembre a novembre de l’any en curs s’han servit 69.786 menús, mentre que en el mateix període del curs passat es van servir 76.602, la qual cosa representa una disminució d’un centenar d’usuaris del servei.

També es va fer saber que des dels centres escolars s’han sol·licitat 19 monitors extres a través d’un recurs que ha posat a disposició la Generalitat, però fins ara només han estat concedits 2.

En el transcurs de la trobada es va informar també de la convocatòria de la subvenció adreçada a combatre la fractura digital en l’educació mitjançant ajudes en espècie consistents en ordinadors, de la qual ja es va informar puntualment als centres educatius.

La reunió ha servit també per recollir valoracions i aportacions dels representants municipals a fi de tenir-les presents a l’hora de dissenyar millores en els diferents serveis.

Darrera actualització: 11.12.2020 | 14:10

Imatges

reunió ensenyament 1