Segona reunió del Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental i membres del Govern català per tractar la desescalada a la comarca

Dimecres, 3 de juny de 2020
  • Les xifres avalen que a partir de dilluns la comarca entri en Fase2.

El Consell d’Alcaldies del Vallès Oriental s’ha reunit aquesta tarda per tractar la desescalada a la comarca, la segona reunió en 15 dies. La trobada ha comptat amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, la gerent de la Regió Sanitària de l’Àmbit Metropolità Nord, Anna Aran, la sotsdirectora general de Coordinació i gestió d’emergències, Imma Solé i el director general de Centres Educatius, Josep Gonzalez-Cambray.

Durant la trobada s’ha confirmat que el Govern demanarà que la comarca passi a Fase 2 a partir del dilluns 8 de juny i han confirmat que l’evolució de l’epidèmia a la comarca és molt positiva, ja que la incidència es manté similar a la de fa 7 dies, tot i ser-hi en Fase 1, la qual cosa permet dir que l’evolució és favorable.

El president del Consell Comarcal, Francesc Colomé, ha comentat per la seva part, respecte a la nova frase en la quan entrarem que “els alcaldes i alcaldesses estem preocupats per la situació que ja s’ha donat aquest cap de setmana, de cues quilomètriques al carrer per entrar a comerços,  i per això ara, i a mesura que avanci el desconfinament, és encara més necessària que mai la coresponsabilitat ciutadana”.

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha destacat que en les fases que entrem “els quatre vectors en els quals han de basar-se les nostres accions són la responsabilitat, la distància de seguretat, la mascareta en espais tancats i la higiene de mans”.

Pel que fa a l’acabament de curs, el director general de centres educatius, Josep González-Cambray, ha confirmat que tots els centres educatius –escoles i instituts-  obriran dilluns, i que s’està fent acompanyament per aclarir dubtes. “Obrim els centres perquè tenim el 100% de seguretat. tot i que el risc 0 no existeix enlloc. No veiem cap motiu pel qual els centres escolars no obrin””, ha comentat. L’assistència per part de les famílies serà voluntària. Respecte les escoles bressol, el director general ha comentat que la majoria, que són titularitat dels ajuntaments, rebran les instruccions adients que han de complir per obrir per part dels departaments d’educació i salut.

Fons de cooperació local extraordinari per fer front a la COVID

El Consell d’alcaldies ha comptat també amb la presència i participació del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, juntament amb la secretària general, Joan Ortega, i el secretari general adjunt, Sergi Penedès. La trobada ha servit per compartir propostes i suggeriments per fer front a la reactivació socioeconòmica després de la pandèmia de la Covid-19.

L’ACM ha destacat que vol escoltar, compartir i conèixer les inquietuds dels alcaldes i alcaldesses, no només per transmetre-ho a administracions superiors, sinó sobretot per oferir-los suport i consensuar línies d’actuació eficients.

El president de l’ACM, Lluís Soler, ha explicat que “la veu del municipalisme és fer d’altaveu de les demandes, preocupacions i inquietuds de les nostres veïnes i veïns”.

En la reunió s’ha anunciat que des del municipalisme s’ha demanat al Govern de la Generalitat un Fons de Cooperació local extraordinari per fer front a la COVID.

Darrera actualització: 9.09.2021 | 14:10