Seguim treballant en la millora de la qualitat turística

Dimarts, 23 de febrer de 2016 a les 12:07

El passat dijous dia 11 de febrer TurismeVallès va celebrar, a Santa Maria de Palautordera, una sessió de sensibilització sobre el projecte de qualitat turística SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació) en el que van assistir prop d’una quinzena d’empreses dels municipis de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera. Durant la trobada també es va parlar d’altres projectes que es porten a terme en el territori com la Carta Europea de Turisme Sostenible; el projecte Productes de la Terra; l’Associació Cuina VO; la Ruta de la Tordera; el projecte de l’estació de tren de Palautordera – Carril bici a l’estació; el fulletó de turisme dins l’acord del Baix Montseny; el Museu Europeu del Bosc; i l’itinerari audioguiat pel centre de Sant Celoni.

SICTED
L’objectiu general del projecte SICTED és desenvolupar un model de gestió integral de la qualitat en la destinació, per tal d’aconseguir una gestió contínua i conjunta de la qualitat en qualsevol destinació turística. L’aplicació del sistema presenta importants avantatges competitius com la cohesió de la destinació, la millora de la percepció de la qualitat de la destinació per part del visitant o l’augment de la percepció de fiabilitat i seguretat de l’oferta, entre altres factors. Tanmateix, un dels punts claus del distintiu SICTED és la sensibilització cap a la millora de la qualitat en destinació. Aquesta tasca es dur a terme mitjançant la informació al turista, la implantació de bones pràctiques alhora de treballar, el desenvolupament d’eines d’excel·lència, la dotació de recursos i els mecanismes de reconeixement com el distintiu a la destinació, el distintiu a l’empresa o entitat pública i el certificat d’assistència a les persones participants.

CETS
La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és una eina de gestió que ajuda a les àrees protegides a millorar contínuament en el desenvolupament de l’activitat turística, tenint en compte les necessitats del medi ambient, la població local i les empreses turístiques locals. Els objectius fonamentals de la Carta són fomentar el coneixement i suport dels espais protegits d'Europa per tal que les generacions futures puguin gaudir d’aquests espais; i millorar el desenvolupament i gestió del turisme dels espais protegits tenint en compte les necessitats del medi ambient, dels residents locals, empreses i visitants.

PRODUCTES DE LA TERRA
Des del Consell Comarcal s’està treballant per a potenciar el sector primari i terciari de la comarca com una de les eines fonamentals pel desenvolupament econòmic i comercial del nostre territori. Amb aquesta finalitat hem desenvolupat diferents projectes de posada en valor del patrimoni natural, agrari i cultural, en la millora de la qualitat del territori, i en el foment, promoció i comercialització dels productes agraris de qualitat i productes artesanals.

COL·LECTIU CUINA VO
Agrupació voluntària de cuiners i restaurants del Vallès Oriental, que promou i difon les virtuts i singularitats de la cuina vallesana. Basen la seva proposta gastronòmica en una cuina de proximitat i de qualitat. Treballen per reforçar la vinculació entre cuina i territori, dinamitzant turísticament i gastronòmicament la comarca, per tal que la cuina i els productes de qualitat en siguin el millor ambaixador.

PROJECTE BAIX MONTSENY
TOURDERA - Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies: ruta de cicloturisme, senderisme i BTT, es un projecte de desenvolupament local ampli on interactuen diferents administracions, empreses, organitzacions ambientals, etc, dirigit a: facilitar la cohesió territorial, incentivar el desenvolupament local i promoure la millora mediambiental.

Projecte estació de tren de Palautordera: full de ruta d’un marc d’actuacions per adequar l’equipament i les seves instal·lacions, generar una oferta de serveis, i determinar els usos i les possibles línies d’explotació per a un desenvolupament òptim de la infraestructura que reverteixi directa i indirectament en el desenvolupament econòmic i turístic de la seva àrea d’influència.

Carril bici a l’estació: Via verda /Via ciclista a la carretera BV-5301 per connectar el nucli de Santa Maria de Palautordera amb l’estació de tren de Rodalies-Renfe de Palautordera.

FULLETÓ TURÍSTIC
Fulletó en l’àmbit del turisme de l’acord del Baix Montseny: fulletó de promoció turística conjunta dels 8 municipis que integren l’Acord del Baix Montseny (Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina), i en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

MUSEU EUROPEU DEL BOSC
El Museu Europeu del Bosc és un projecte impulsat per l'Ajuntament de Sant Celoni i l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona i es formula com una institució de referència europea en la divulgació del coneixement integral dels boscos i les seves funcions. El MEdB pot contribuir a donar resposta a alguns dels reptes ambientals més crítics del segle XXI estretament relacionats amb els boscos, com són el canvi climàtic o el nexe aigua-energia-alimentació. Així mateix, el MEdB ha de jugar un rol essencial com a plataforma d'intercanvi de coneixement a fi de transferir els valors socials, ecològics i econòmics dels boscos, els quals poden representar una eina de benestar i competitivitat.

ITINERARI AUDIOGUIAT PEL CENTRE DE SANT CELONI
Es tracta del primer itinerari audioguiat que ha creat l'ajuntament de Sant Celoni. El recorregut inclou 12 punts d'interès històric i cultural, marcats sobre el terreny amb un petit peu que conté una breu descripció, una indicació per accedir al punt següent, i un codi QR que permet la descàrrega per a dispositius mòbils d'una completa descripció en àudio del punt d'interès. Tots els textos i àudios, en tots els suports de l'itinerari (peus, fulletons o aplicació mòbil) estan disponibles en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès). L'itinerari complet té una durada aproximada de 2 hores.

Darrera actualització: 23.02.2016 | 12:12