Sessió informativa sobre la situació de les reclamacions sobre participacions preferents comercialitzades per Catalunya Caixa

Divendres, 17 de gener de 2014 a les 14:25

El Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Agència Catalana del Consum, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, organitzen una xerrada informativa sobre la situació actual de les participacions preferents el dimecres 29 de gener, a les 17.30 hores, a la seu del CCVO (c/ Miquel Ricomà, 46 de Granollers).

Finalitzat el procés de bescanvi obligatori i exhaurit el termini de l'opció de venda de les accions al Fons de Garantia de Dipòsits, els afectats que no hagin demanat l'arbitratge dins el termini establert (que va finalitzar el 12 de juliol de 2013), poden adreçar-se a la via judicial.

L'aplicació de l'arbitratge de consum a la contractació de participacions preferents i deute subordinat de CatalunyaCaixa ha estat el resultat de l'acord entre l'Agència Catalana del Consum i l'entitat financera pel qual es va arribar al compromís d’estudiar cas per cas per determinar els casos en que s’acceptava l'arbitratge de consum, tenint en compte les circumstàncies personals i la forma en què es va fer el contracte d'acord amb els criteris establerts. Cal recordar que l'arbitratge és voluntari, per tant, no es pot obligar l'entitat a acceptar-lo. En cas de no acceptació de l'arbitratge per l'entitat, queda oberta la via judicial.

La sessió informativa està adreçada principalment als afectats per aquests productes però també a persones consumidores en general. El director de l’Agència Catalana del Consum, senyor Alfons Conesa, serà el ponent de la xerrada.

Al Vallès Oriental hi ha 15 Oficines Municipals d’Informació al Consumidor que atenen consultes i tramiten reclamacions, queixes o denúncies dels seus ciutadans. Aquests municipis són: Caldes de Montbui, Canovelles, Cardedeu, Granollers, la Garriga, la Llagosta, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Llinars del Vallès, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Celoni i Sant Fost de Campsentelles.

Pels consumidors dels municipis que no disposen d’aquest servei local, el Consell Comarcal disposa des del gener del 2013, d’una Oficina Comarcal per les sol·licituds dels consumidors dels 28 municipis restants.

Darrera actualització: 17.01.2014 | 14:26