Setmana europea de la mobilitat sostenible

Dimarts, 19 de setembre de 2023 a les 14:00

Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible, una campanya de sensibilització sobre les conseqüències de l’ús irracional del cotxe a la ciutat i els beneficis de l'ús de mitjans de transport més sostenibles. El tema d’aquest any és l’Eficiència Energètica, amb el lema “Combina i mou-te!”.  

La campanya de la Comisió Europea promou canvis de comportament a favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport netes i intel·ligents.

L'acte principal té lloc del 16 al 22 de setembre de cada any i culmina amb el popular Dia sense cotxes. Es recomana a les autoritats locals que aprofitin la setmana principal per provar mesures de planificació innovadores, promoure noves infraestructures i tecnologies, mesurar la qualitat de l'aire i obtenir comentaris del públic.

Més pobles i ciutats que s'uneixen cada any, i amb el seu gran atractiu mediàtic, la campanya és àmpliament reconeguda com a motor cap a la mobilitat urbana sostenible a Europa i més enllà.

Des del Consell Comarcal aprofitem per donar 5 consells per estalviar energia en la mobilitat:

      

      

   

   

Darrera actualització: 20.09.2023 | 13:49