S’obre el termini per a què les escoles puguin sol•licitar un ordinador al Consell Comarcal

Dimecres, 2 de desembre de 2020 a les 13:00
  • Es tracta de 22 portàtils cedits per l’empresa Calier, de les Franqueses del Vallès.

El Consell Comarcal ha publicat la convocatòria per a què les escoles de la comarca presentin la seva sol·licitud per accedir a un dels 22 ordinadors que es destinaran a reforçar l’equipament dels centres educatius del Vallès Oriental.

Es tracta dels 22 portàtils que va donar l’empresa Calier de les Franqueses del Vallès –que també en va donar 28 a l’Ajuntament- i que serviran per complementar alguns casos d’alumnes pendents de rebre un dispositiu a la comarca després de la distribució general que han fet ajuntaments i Generalitat.

“Quan la pandèmia estigui controlada i les classes tornin a ser totes elles presencials, els estudiants seguiran tenint la necessitat de disposar d’un ordinador i la connectivitat necessària. Hem de treballar totes les administracions coordinades per garantir-ho”, comenta la consellera d’Ensenyament del Consell Comarcal, Marialluïsa Ferré.

La posada a disposició d’aquest material busca combatre la fractura digital en l’educació, derivada de la dificultat de moltes famílies per fer front a múltiples despeses derivades de l’escolarització dels seus fills, una situació que s’ha vist agreujada per la crisi sanitària originada per la Covid19, que ha impactat més fortament en aquelles famílies en situació de risc social. Els ordinadors tenen un rol imprescindible en el mètode educatiu, però a causa del seu cost, no és a l’abast de tothom, i es vol garantir el dret a l’educació, la inclusió social i evitar qualsevol tipus de fractura o exclusió.

Les sol·licituds es poden presentar telemàticament al registre del Consell Comarcal. El termini es va obrir ahir i finalitza el 22 de desembre. Les bases i la documentació necessària es pot consultar al web del Consell Comarcal, en aquest ENLLAÇ

Darrera actualització: 02.12.2020 | 14:29