Un 60% dels allotjaments del Vallès Oriental comuniquen les seves iniciatives sostenibles als canals online

Divendres, 10 de febrer de 2023 a les 15:00

El Consell Comarcal presenta l’estudi “Iniciatives sostenibles dels allotjaments del Vallès Oriental”.

El Servei de Turisme del Consell Comarcal ha analitzat les iniciatives de sostenibilitat que els allotjaments de la comarca comuniquen a través dels principals canals online, i que cada cop són més determinants en la decisió de reserva d’aquella clientela més compromesa i responsable amb l’impacte de la seva activitat turística.

Aquest matí, a la Masia Can Sala de Montornès del Vallès, s’ha presentat davant del sector les principals conclusions de l’estudi “Iniciatives sostenibles dels allotjaments del Vallès Oriental” i s’ha anunciat que a finals d’any es farà una segona onada.

Aquesta caracterització de l’oferta sostenible d’allotjaments existents a la comarca s’ha realitzat en col·laboració amb l’empresa Vivential Value, especialitzada en innovació en intel·ligència turística, i ha permès identificar iniciatives i actuacions relacionades amb la sostenibilitat de més de 130 allotjaments distribuïts pels diferents municipis del Vallès Oriental.

Entre les principals conclusions de l’anàlisi, realitzat a principis d’octubre de 2022, destaquen:

  • Un 60% dels 135 allotjaments analitzats, de totes les tipologies i categories, comuniquen les seves iniciatives sostenibles en canals online, i acumulen un total de 951 accions i mesures de sostenibilitat pel conjunt del territori comarcal.

 

  • En el cas dels hotels, aquesta xifra arriba fins al 72%, la qual cosa indica que a la resta de tipologies d’allotjament del territori hi ha marge de millora en la correcta comunicació del seus esforços de sostenibilitat.

 

  • El 38% de les iniciatives identificades estan vinculades a la gestió de residus, seguit d’un 19% relacionades a la gestió del cicle del aigua i un 18% a l’eficiència energètica dels establiments.

 

  • Més discreta és la presència d’iniciatives vinculades a la natura i a la pròpia destinació on s’ubica l’establiment, amb un 15% i 10%, respectivament.

Aquest projecte d’intel·ligència turística aplicada a la sostenibilitat de la destinació s’ha realitzat dins l’estratègia global de posicionament de la comarca del Vallès Oriental com a territori sostenible, que inclou, entre altres, la implantació del Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere, que ja compta amb més de 40 entitats privades i públiques adherides, inclòs el propi Consell Comarcal.

Precisament el conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, destacava aquesta aposta de la comarca per posicionar-se en l’àmbit de la sostenibilitat: “El Vallès Oriental es defineix com un territori sostenible. Per tant, nosaltres, com a Consell Comarcal,  el que volem és potenciar aquest turisme sostenible” i afegia que “tenim molts allotjaments que estan fent una aposta ingent per la sostenibilitat i el que volem és potenciar-lo i potenciar el segell Biosphere”.

Darrera actualització: 10.02.2023 | 15:35