Una quinzena d’ens públics i privats de l’àmbit del turisme participen en la darrera “descoberta de l‘entorn” de l’any

Divendres, 17 de novembre de 2023 a les 13:00

La Xarxa de punts d’informació turística del Vallès Oriental compta amb 40 entitats associades. Aquesta activitat forma part de la formació que reben per formar part de la Xarxa.

Una quinzena d’ens públics i privats van participar dimecres en la darrera acció del Programa de Punts d’Informació Turística del 2023, organitzada pel Servei de Turisme del Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

La “Descoberta de l’entorn”  forma part de la formació dels integrants de la Xarxa PITs i és una activitat quer té entre els seus objectius mantenir els contactes entre els diferents ens, públics o privats, i crear sinèrgies entre els assistents.

El projecte Xarxa PITs, impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat pel Consell Comarcal, proporciona a aquells establiments que en vulguin formar part contacte amb visitants, usuaris i turistes amb un programa d’accions durant l’any, com càpsules de formació autoconsumibles en format online, a més de l’activitat Descoberta de l’Entorn, que consisteix en dues sortides anuals que tenen com a objectiu reforçar els contactes i conèixer l’oferta turística del municipi que es visiti.

Santa Maria de Palautordera ha estat el municipi que ha acollit aquesta darrera trobada de l’any, concretament, l’Estació de tren, un edifici modernista que ara és centre d’informació i interpretació del Parc Natural del Montseny i Parc Montnegre-Corredor.

L’activitat complementària ha estat una sortida amb bicicleta elèctrica fins al Parc Reguissol de Santa Maria de Palautordera, situat al mig del municipi, i que es troba entre els rius Reguissol i la Tordera, amb zona de pícnic, serveis, ruta dels arbres, ruta de l’aigua, un safareig i un auditori a l’aire lliure.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va posar en valor aquestes trobades i va plantejar com a objectiu “aconseguir que almenys una empresa o ens públic de cada municipi de la comarca participi en el programa”. Per això va demanar als ajuntaments que facin de prescriptores del seu municipi “animant i engrescant que altres empreses o ens públics s’animin a formar part de la Xarxa”.

El regidor de Desenvolupament Local de Santa Maria de Palautordera, Albert Ferrer, va destacar el paper de l’Estació de tren com a “punt estratègic per potenciar i fomentar un turisme més sostenible i responsable tenint en compte la proximitat dels dos espais naturals propers com el Parc Natural del Montseny i del Parc Montnegre-Corredor”. També va esmentar la “importància d’establir connexions amb les poblacions properes i que l’accessibilitat als espais naturals es faci a partir de l’ús del transport públic, sigui primer amb tren i després amb autobús”.

Darrera actualització: 17.11.2023 | 14:11