Una seixantena de professionals de joventut de la comarca debaten sobre criptomonedes i els usos que en fa el col·lectiu jove

Dijous, 24 de novembre de 2022
  • La XII Jornada de la Taula de Salut Jove s’ha celebrat aquest matí al Teatre-Auditori de Llinars del Vallès.

Al llarg d’aquest matí, 60 professionals del Vallès Oriental que treballen amb joves (Joventut, Acció social, Educació, Salut, etc.)  han debatut sobre criptomonedes i els usos que en fa el col·lectiu jove.

Amb el títol "CriptoChallenge: Desencriptant dubtes" els i les professionals han aportat informació, eines i coneixement sobre aquest tema de molta actualitat durant la XII Jornada de la Taula de Salut Jove del Vallès Oriental,  organitzada per l’Oficina Jove del Consell Comarcal.

Joan Barrero, educador social especialitzat en joves i conductes de risc i membre de la Taula de Salut Jove, ha desenvolupat la ponència introductòria: “Alfabetització exprés sobre web3: Blockchain, Criptomonedes i NFT’s” en la qual ha presentat i explicat nocions bàsiques per comprendre els conceptes de blockchain, criptomonedes, NFTs i metavers.

La ponència principal “Què fa un/a jove com tu amb una criptomoneda com aquesta?”, a càrrec de Liliana Arroyo, Dra. en Sociologia i especialista en innovació social digital, investigadora, docent i divulgadora, ha compartit algunes xifres en l’àmbit de les criptodivises i ha destacat la importància que els i les professionals que intervenen en joves es formin en aquest àmbit. La ponent ha fet una anàlisi sobre els elements que expliquen l’atracció del públic juvenil en el món criptó, com són la precarietat laboral, la visió pessimista del propi futur, les promeses de llibertat financera, la independència dels bancs, o la propensió al risc i/o l’interès per comunitats clandestines, i s’han presentat els principals perfils de joves vinculats al món cripto. La ponència s’ha completat amb propostes d’orientacions de cara a la prevenció.

La jornada s’ha tancat amb una proposta teatralitzada a càrrec de Juanjo Camarena, de l’Associació Teatre del Buit.

A l’inici de la trobada, el gerent del Consell Comarcal, Carles Fernández, ha posat en valor la celebració d’aquestes jornades de Salut jove “hem parlat al llarg dels anys de molts temes, i encara que les jornades com aquesta s’acabin, hem de seguir recordant  que els problemes hi són”.  

Darrera actualització: 1.02.2023 | 08:57