VI Fira de l'Oli Vera i altres varietats tradicionals i 4rt Mercat del pa a Bigues i Riells

Dilluns, 22 de gener de 2018 a les 14:07

El proper dissabte, 27 de gener, es celebra a Bigues i Riells la VI Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i el 4rt Mercat del pa, que podreu visitar de les 10 a les 15 hores a la Plaça del Trull de Can Sapera i aquest any incorpora com a novetat l’organització del primer concurs d’allioli.

La fira té com a objectiu enfortir la tradició oleícola de la comarca i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori.

A la fira, que organitza l’Ajuntament de Bigues i Riells amb la col•laboració del Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Slow Food Vallès Oriental i amb el suport de la Diputació de Barcelona, Xarxa Productes de la Terra, es podrà, entre altres coses, comprar oli de productors de la comarca, fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

Molta d’olives al Trull de Can Sapera

Els visitants que vingui a la fira, també podran fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d’oliva per fer oli de raig i fer la degustació d’aquest, participar al taller de com elaborar sabó amb oli reciclat, també es podrà gaudir amb el show cooking que realitzarà l’Associació Gastronòmica CuinaVO on ens proposaran diferents receptes que es poden elaborar amb aquesta varietat d’oli.

Els més petits i petites podran gaudir amb el taller de JumpingGay, una argila molt fàcil de modelar, on faran figures que un cop seques, se les podran empotar.

Durant tot el matí els visitants també podran fer un bon esmorzar casolà, passejar i comprar a les parades de la fira,

També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que participen, així com també informació sobre quines són farines de varietats més antigues, de proximitat i respectuoses amb el medi ambient i que ajuden a millorar la nostra salud.

Darrera actualització: 30.01.2018 | 18:35

Imatges